Нетривіальна перемога Києва: Трамп у рази збільшив асигнування на оборону України протягом 2019 року

Американо-українське оборонне співробітництво виходить на якісно новий щабель, "дякувати" Москві

Президент США Дональд Трамп підписав пакет законодавчих актів, який збільшує допомогу Україні на 2019 рік до 700 мільйонів доларів. Про це в Facebook повідомляє посольство України в США, зазначають Патріоти України.

"Пакет включає “Закон щодо асигнувань Державного департаменту, зарубіжних операцій та суміжних програм на 2019 фінансовий рік”. Кошторис допомоги Україні за цим Законом збільшено і затверджено в обсязі $445,7 млн. дол.", - сказано в повідомленні.

Значна частина додаткових коштів буде направлена на збільшення до 115 мільйонів доларів витрат для надання військово-технічної підтримки Україні за програмою "Міжнародне військове фінансування".

У посольстві пояснили, що сукупний обсяг коштів для допомоги Україні в 2019 бюджетному році з урахуванням 250 мільйонів доларів, раніше виділених Пентагону на зазначені цілі, становить майже 695,7 млн доларів.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...