Невдала спроба військового перевороту в Туреччині може призвести до жорсткої економічної кризи - Bloomberg

​Національна валюта вже встановила антирекорд, опустившись до показника восьмирічної давності.

Президенту країни Реджепу Ердогану вдалося придушити заколот. Фото: glob-news.com.

Після того як в Турецькій Республіці мало не стався військовий переворот, сама держава може зіткнутися з безпрецедентною економічною кризою, стверджують фінансові експерти. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як стверджують експерти, в даний момент Туреччина більшу частину своїх операцій фінансує за рахунок іноземних інвестицій, а вже в цьому році дефіцит бюджету складе 4,5% від ВВП.

Фінансовий аналітик Ecstrat Емад Мостак вважає, що фондовий ринок країни може втратити до 20%, і це незалежно від того, як буде діяти турецький уряд в питаннях вирішення політичної кризи.

Національна валюта вже встановила антирекорд, опустившись до показника восьмирічної давності, втративши в п'ятницю, 17 липня, 4,6%, опустившись до показника 3,0157 за долар.

Нагадаємо, після того, як Ердогану вдалося придушити заколот, експерти очікують посилення політичного режиму в Туреччині.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...