Незалежність української церкви: Олігарх Новинський розповів, що діється у голові Вселенського патріарха

За словами члена "Опоблоку", патріарх Варфоломій начебто заявляв про підтримку канонічної церкви в Україні і про те, що він "ніколи не піде на визнання розкольників".

Вадим Новинський. Фото:ZikНародний депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський заявив, що патріарх Варфоломій підтримує тільки канонічну церкву в Україні. Про це політик розповів в коментарі Подробностям, зазначають Патріоти України.

"Коли нам говорять, що є вже практична домовленість з патріархом Варфоломієм і що він ось-ось має видати якісь документи на визнання церкви, - це не відповідає дійсності", - сказав Новинський.

Політик стверджує, що в 2016 році під час проведення Всеправославної наради в Швейцарії, де були присутні представники всіх православних церков світу, у патріарха Варфоломія запитували про його ставлення до ситуації в Україні і той відповів: "Я підтримував і підтримую канонічну церкву в Україні і ніколи не піду на визнання розкольників".

У прес-службі УПЦ МП, коментуючи рішення Синоду під головуванням патріарха Варфоломія почати консультації з православними церквами щодо надання автокефалії Українській православній церкві, заявили, що Константинопольський патріархат "не зробить кроків, які б завадили єдності церкви".

В УПЦ МП також заявили: "...Якщо йтиметься про українську автокефалію, то це питання не може бути розглянуте без участі Української православної церкви як єдиної канонічної церкви України".

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...