Незважаючи на референдум: Меркель і Олланд запевнили в підтримці асоціації України з ЄС

Німеччина та Франція всіляко зацікавлені, щоб шлях України до ЄС, і передусім до певних стандартів, які узгоджені в договорі про асоціацію, був безперервним, пояснила пані канцлер.

Ангела Меркель та Франсуа Олланд. Фото:www.dni.ru

Німеччина і Франція мають намір підтримувати Україну на шляху до виконання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, незважаючи на результати референдуму в Нідерландах. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Нідерланди будуть шукати вихід спільно з європейськими інституціями, як вчинити з подальшим впровадженням Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Про це пише Reuters, зазначають Патріоти України.

"Ми, звичайно, всіляко зацікавлені, щоб шлях України до ЄС, і передусім до певних стандартів, які узгоджені в договорі про асоціацію, був безперервним", - сказала Меркель журналістам після спільної франко-німецької зустрічі.

У свою чергу президент Франції Франсуа Олланд за підсумками цієї зустрічі повідомив, що Франція і Німеччина продовжать підтримувати Угоду про асоціацію України з ЄС.

"Що стосується Європи, вона буде реалізовувати те, що зможе в плані асоціації", - повідомив Олланд. - "Що стосується Франції та Німеччини, ми будемо продовжувати підтримувати Україну і застосовувати угоду про асоціацію в наших країнах", - додав він.

Як повідомлялося раніше, за даними попереднього підрахунку результатів референдуму в Нідерландах, що відбувся 6 квітня, явка склала 32,2%, при цьому проти асоціації України і ЄС проголосували 61,1% голландців.

Уряд Нідерландів заявив, що має намір шукати компроміс в питанні асоціації України з Європейським Союзом, хоча і визнає, що цей процес може зайняти час, враховуючи результати референдуму.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...