Ні дня без подарунків: Україна нанесла черговий удар по російській економіці

Україна ввела антидемпінгові заходи на імпорт добрив російського виробництва.
Добрива російського виробництва.  Фото: AgroPolit.com.Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) 18 травня 2017 року ввела антидемпінгові заходи на імпорт в Україну карбаміду і карбамідно-аміачної суміші (КАС) російського виробництва. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), передають Патріоти України.
"Відтепер мито в розмірі 31,84% буде застосовуватися до всіх виробників карбаміду і КАСу походженням з Російської Федерації. Рішення вступає в силу на наступний день після публікації повідомлення в "Урядовому кур'єрі", - сказано в повідомленні.
Також в МЕРТ відзначили, що їх розслідування підтвердило факти демпінгу російськими виробниками мінеральних добрив і нанесення шкоди такими діями вітчизняним виробникам аналогічної продукції, що несе загрозу продовольчій безпеці України.
"З огляду на те, що РФ є основним постачальником добрив в Україні (80-90% від загального обсягу), імпорт добрив за демпінговими цінами ставить українських аграріїв в небезпечну залежність від їх поставок в майбутньому. Непередбачене припинення поставок російських добрив в односторонньому порядку може стати ще одним інструментом агресії РФ проти України в торговельній сфері ", - попередили в МЕРТ.
У той же час відзначається, що члени МКМТ усвідомлюють той факт, що основними споживачами російських добрив є сільгоспвиробники і необхідно враховувати їхню позицію при введення антидемпінгових заходів. Тому з метою забезпечення продовольчої безпеки існує крайня необхідність вжиття заходів щодо диверсифікації поставок добрив в Україні (з Китаю, країн Близького Сходу, США та інших).
В зв'язку з цим 18 травня Кабінет міністрів також ухвалив проект закону, який визначить нульову ставку мита для ввезення на територію України мінеральних добрив азотної групи. Документ повинен стимулювати експорт азотних добрив на український ринок, забезпечити високу конкуренцію і не допустити підвищення цін на внутрішньому ринку.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...