"Ні" окупанту: Профільний комітет Ради вирішив розірвати дипломатичні відносини з Росією

Документ винесуть на розгляд після відповідного рішення на Погоджувальній Раді парламенту за попередніми даними 11 квітня.

Ілюстрація:korupciya.com

Комітет Верховної Ради України із закордонних справ ухвалив рішення про припинення дипломатичних відносин із Росією. Про це заявив народний депутат України Володимир Парасюк, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Проект постанови був ухвалений під час засідання профільного комітету парламенту у середу, 30 березня.

За словами Парасюка, документ винесуть на розгляд після відповідного рішення на Погоджувальній Раді парламенту. Це станеться, за попередніми даними, 11 квітня.

Авторами постанови стали народні депутати Борис Тарасюк, Володимир Парасюк, Оксана Корчинська, Юрій Шухевич і Олег Петренко. Згідно з документом, причинами розірвання дипломатичних відносин із РФ є порушення прав громадян України, захоплення та утримання в Російській Федерації заручників, а також порушення принципів міжнародного імунітету, в тому числі відносно народного депутата України, депутата Парламентської асамблеї Ради Європи Надії Савченко.

У разі ухвалення постанови Кабінету міністрів в місячний термін потрібно подати на розгляд Ради проекти законів України про припинення або зупинення міжнародних договорів з РФ; розірвати всі міжнародні договори з РФ і визначити країну, посольство та консульства якої представлятиме інтереси України.

Крім того, президент має вирішити питання про припинення або зупинення дії міжнародних договорів.

Велика загроза: Полковник ЗСУ в запасі назвав місто, яке стане ціллю РФ в разі захоплення Часового Яру

четвер, 2 травень 2024, 15:30

Наразі одне з першочергових завдань російських окупаційних військ полягає в захопленні Часового Яру Донецької області. Після цього окупанти можуть націлитися на Торецьк, передають Патріоти України. Таку думку висловив полковник ЗСУ в запасі, військовий...

Чи може Росія завдати ракетного удару по Україні на Великдень: У Повітряних силах зробили заяву

четвер, 2 травень 2024, 15:30

У Повітряних силах не виключають можливих атак російських військ по Україні у Великодню ніч, та заявили про готовність відбиття ймовірних нападів противника, передають Патріоти України з посиланням на спікера Повітряних сил ЗСУ Іллю Євлаша в ефірі теле...