Ніяких послаблень не буде: Геращенко озвучила умови для амністії терористів на Донбасі

Українська позиція тут є чіткою, зазначила віце-спікер.

Ілюстрація: ЖЖ

Віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі контактної групи по врегулюванню конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко розповіла, на яких умовах терористи "Л/ДНР" можуть отримати амністію, повідомляють Патріоти України.

"Українська позиція тут є чіткою: ми вивчаємо досвід амністії інших країн, які пройшли військовий конфлікт, зокрема, хорватський, індонезійський, інші (правда, Україна тут має особливості, тому що мова йде не про внутрішній конфлікт, а спровокований зовнішньою російською агресією)" , - написала вона у Facebook.

За словами нардепа, амністія може статися після закінчення активної фази конфлікту, в період встановлення постійної тиші, і під амністію не підпадають вбивці і причетні до злочинів проти людяності та тероризму.

"Проведення прозорих виборів - також важлива передумова. І не можна змішувати, як це намагається зробити РФ та їх підопічні, звільнення заручників і амністію: звільнення незаконно утримуваних заручників і амністія тих, хто скоїв злочин - це абсолютно різні пункти Мінських домовленостей, не взаємозалежні між собою" , - зазначила Геращенко.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...