Німеччина не є перешкодою: Клімкін спрогнозував, коли Україна отримає безвізовий режим з ЄС

Зараз питання полягає в тому, що Європарламент має схвалити механізм реагування на загрозу сплеску міграції і "після цього шлях буде відкритий".

Павло Клімкін. Фото:tribunal.mirtesen.ru

Питання щодо безвізового режиму Україні буде вирішене в жовтні-листопаді 2016 року. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін після зустрічі з міністром внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Може, це буде жовтень, може початок листопада. Я дуже сподіваюся на це", - сказав Клімкін.

В ході бесіди міністри "дуже детально" обговорили питання "безвізу" - позиція Берліна про послідовну підтримку України на шляху до безвізового режиму була підтверджена.

"Німеччина жодним чином не є перешкодою на шляху України до безвізу", - запевнив Клімкін.

Він нагадав, що зараз питання полягає в тому, що Європарламент має схвалити механізм реагування на загрозу сплеску міграції і "після цього шлях буде відкритий".

Крім того, в ході візиту до ФРН Клімкін зустрівся з президентом бундестагу Норбертом Ламмертом і групою депутатів правлячої коаліції.

"Мета зустрічі - дружнє спілкування з багатьма членами парламенту з метою донесення того, що важливо Україні, щоб підтримка була послідовною", - пояснив він.

Всередині цієї зони розташовані сім міст мільйонників: Збільшилася вразлива для ударів України територія Росії

п’ятниця, 10 травень 2024, 23:52

Безпілотник ЗСУ здійснив найдальшу атаку по російських об'єктах, уразивши нафтопереробний завод Газпром нафтохім у місті Салават. Тепер потенційно вразлива території Росії для ударів українських БПЛА розширилася на 200 тисяч квадратних кілометрів. Про ...

Білий дім припускає підготовку РФ до масштабнішого наступу на Харків - Джон Кірбі

п’ятниця, 10 травень 2024, 23:40

Російські окупанти, ймовірно, готуються до того, щоб провести більш масштабний наступ на Харків. Про це заявив координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Bloomberg. Ро...