Німеччина пропонує домовитися: У Росії озвучили подробиці "угоди" щодо Керченської протоки

Оскільки фрау Меркель намагається дотримуватися усіх процедур, то в неї запропонували росіянам також домовитися і з Україною.

Сергій Лавров. Фото: ИноСМИ.Німеччина подала Росії документ з пропозиціями щодо Керченської протоки, зокрема, щодо дозволу німецьким і французьким фахівцям приїхати в цей район і подивитися на умови судноплавства. Про це повідомив глава російського МЗС Сергій Лавров, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Місяць тому канцлер Німеччини Ангела Меркель звернулася до російського президента Володимира Путіна з цього питання, він погодився на доступ фахівців Німеччини та Франції до Керченської протоки, проте на даний момент ніхто не приїжджав.

"Сьогодні пан Маас передав мені пропозицію, що "упаковує" поїздку в якийсь документ, а він, у свою чергу, повинен бути узгоджений з Україною. Ми вважаємо, що якщо ідея полягає в необхідності перетворити всю цю ситуацію на політичну процедуру, в якій українська сторона буде приймати рішення, то ми ризикуємо опинитися в тій же ситуації, в якій опинився "нормандський формат", - заявив Лавров. Українська сторона поки цю заяву не коментувала.

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...