З архіву ПУ. Лист до Лаврова, золото та зброя: СБУ показала, що знайшла в ході обшуку у Олени Бережної (фото)

У листі на ім'я глави МЗС РФ Сергія Лаврова було написано про "необхідність активізації діяльності російських організацій в Україні".

Олена Бережна. Фото: соцмережі.

Співробітники СБУ у листопаді 2018 року під час обшуків у Олени Бережної (матері загиблої екс-регіоналки Ірини Бережної) виявили документи та електронні носії, які свідчать про її антиукраїнську діяльність за завданням спецслужб Росії, передають Патріоти України.

Як інформує прес-служба відомства, також були знайдені кілограмовий злиток золота і лист на ім'я глави МЗС РФ Сергія Лаврова, в якому було написано про "необхідність активізації діяльності російських організацій в Україні".

"Cлідчі дії у пані Бережної відбувалися у межах кримінального провадження відкритого за статтями 109 і 111 Кримінального кодексу України. І варто сказати — ці обшуки були гучними, яскравими та динамічними. Що ж так відчайдушно захищала лідер ГО "Сила добра"? Правильно, докази її антиукраїнської діяльності, а ще добро нажите "непосильною працею", — йдеться в повідомленні СБУ.

Зазначається, що також обшуки були проведені і у лідера політичної партії "Союз лівих сил" Василя Волги. "Наші співробітники вилучили у нього обладнання для ведення таємних переговорів і магнітні носії інформації, що свідчать про його співпрацю з країною-агресором", - розповіли у відомстві. Більш того, у кількох інших фігурантів вилучили незареєстровану зброю і проросійську атрибутику.

Оце так! Телемарафон внесли у звіт Держдепу США про порушення прав людини в Україні

середа, 24 квітень 2024, 11:30

Державний департамент США в опублікованому звіті за 2023 рік щодо порушення прав людини в України згадав національний телемарафон. Відповідний звіт розміщений на сайті американського Держдепу, передають Патріоти України. Там зазначається, що підписання...

Хочуть мобілізувати? Навіщо українців за кордоном кличуть у консульства і чому не видають документи

середа, 24 квітень 2024, 11:28

Оновлення військово-облікових даних чоловіками за кордоном необхідно для того, щоб працівники Територіального центру комплектування розуміли, хто знаходиться за кордоном і не витрачали час на оформлення повісток в Україні. Про це заявив народний депута...