З архіву ПУ. У справі про збитий Іл-76 ліквідовано ще трьох російських найманців зі "списку 72", - СБУ (фото)

​Список живих росіян, відповідальних за збитий транспортний літак ЗСУ і атаку на Луганський аеропорт, продовжує скорочуватися.

На фото крайній зліва - Руслан Сахіпов (ліквідовано), крайній праворуч - Григорій Цуркану (ліквідовано). Фото:Liga.net

З 72 російських солдатів приватної військової компанії Вагнера, які збили український Іл-76 і брали участь в атаці на Луганський аеропорт у 2014 році, в живих залишаються близько 54 осіб. До раніше озвученої цифри в 15 ліквідованих росіян в період активної фази російсько-української війни, додалися ще "як мінімум троє", ліквідовані за останні два роки в Сирії. Про це повідомили в Службі безпеки України, передають Патріоти України у червні 2018 року.

Серед трьох знищених - Чупов Сергій Володимирович (06.01.1965) ліквідований в лютому 2016- го року біля Дамаска. У квітні того ж року біля Пальміри був знищений Сахіпов Руслан Габідович (13.06.91). Ще один росіянин Ананьєв Сергій Володимирович (17.06.1975) був убитий в Сирії в червні 2016- го року. "Всі - громадяни РФ", - відзначили в спецслужбі.

Чупов - уродженець Алма-Ати, Казахстан. Сахіпов - колишній контрактник спецназу ГРУ ГШ РФ. Служив в Самарській області, уродженець Саратовської області. Ананьєв народився в селі Плесецьк Плесецького району Архангельської області. Був прописаний в Новоросійську, в/ч 48666.

СБУ продовжує відстежувати долю інших російських найманців, причетних до агресії проти України.

Джерело: LIGA.net

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...