Німецькі громадяни мають право голосувати незалежно: Меркель жорстко відреагувала на спроби Ердогана втрутитися у вибори в Німеччині

Напередодні Ердоган закликав німецьких виборців турецького походження голосувати проти трьох провідних партій, у тому числі і проти партії чинного канцлера країни.

Ангела Меркель. Фото:24news.com.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель застерегла президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана від втручання в майбутні парламентські вибори в країні. Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Напередодні Ердоган закликав німецьких виборців турецького походження (а їх в Німеччині близько мільйона) голосувати проти трьох провідних партій (в тому числі, проти партії Меркель "Християнсько-демократичний союз").

"Ми не дозволимо нікому, і президенту Ердогану теж, впливати на той факт, що громадяни Німеччини, незалежно від походження, в тому числі і німецькі громадяни з турецьким корінням, мають право голосувати незалежно", - заявила Меркель.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...