Ніж у спину скреп: У США підтвердили несподівану угоду з Україною по Javelin

США виділять значні кошти на надання Україні військової допомоги.
Ілюстрація: inforesist.org

Американська влада сама оплатять щонайменше частину нової військової допомоги Україні, що включає постачання протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) Javelin. Це підтвердив співробітник Держдепартаменту США, повідомляють Патріоти України.

"Ми маємо намір надати Україні оборонні протитанкові засоби, включаючи ракетну систему Javelin. Ми переспрямуємо вас до уряду України за подальшими деталями, що стосуються його військово-закупівельних і оперативних планів", - заявив представник зовнішньополітичного відомства США.

За словами американського дипломата, нова допомога "включає озброєння і боєприпаси". "Ці розширені оборонні засоби будуть частково профінансовані американськими грошима, призначеними для надання сприяння [іншим країнам] у сфері безпеки. За рахунок цього загальна сума американської допомоги Україні в галузі безпеки, наданої з 2014 року, перевищить $750 млн", - сказав співробітник Держдепартаменту США.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...