"Нынешний режим держится на лживых историях. Происходящее в стране - его агония": Янукович з РФ прислав українцям відкритий лист-звернення (документ)

​Втікач звинуватив чинну владу в здачі Криму і розстрілі Небесної сотні.

Віктор Янукович. Фото:УНІАН

Позбавлений звання президента України, втікач Віктор Янукович, який переховується в Росії, написав відкритого листа-звернення до українців, в якому прокоментував судовий процес над ним. Лист оприлюднив прес-секретар Олександра Януковича Юрій Кірасир, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Оболонським судом було винесено незаконне рішення про завершення судових слухань і перехід до дебатів. Це показує, що не дарма в цьому процесі судді були відомі ще до початку розгляду справи і призначили тих, хто погодився прислуговувати своїм господарям - Луценку і Порошенку", - йдеться в заяві Януковича.

На думку втікача, суд дуже поспішає, тому що "правда, сказана свідками в справі, може сильно вплинути на результати дострокових парламентських виборів, на яких Порошенко і його оточення мріють призначити себе переможцями".

До того ж він висловив невдоволення тим, що із заявлених його адвокатами свідків допитали лише двох кримчан і трьох високопоставлених чиновників: екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожару, екс-главу Харківської ОДА Михайла Добкіна і колишнього начальника Генштабу Юрія Ільїна.

"Суд переконався, що показання інших - глави Адміністрації президента Андрія Клюєва, глави СБУ Олександра Якименка, міністра МВС Віталія Захарченко, командувача внутрішніми військами Станіслава Шуляка та інших свідків, остаточно зруйнують сфабриковане звинувачення", - написав Янукович (названі особи є колишніми високопосадовцями і знаходяться в розшуку - ред.).

Крім цього втікач підкреслив, що нинішній режим тримається на брехливих історіях і міфах про "мирний Майдан", про "кривавого диктатора" і "сепаратистів Донбасу".

"А правда в тому, що заради власної влади ці злочинці спочатку самі розстріляли Небесну сотню, потім позбулися непотрібного їм Криму, а потім пролили кров тисяч українців на Донбасі - регіоні, який не визнав їх. Те, що відбувається в країні - агонія нинішнього режиму. Це їх тваринний страх швидкого краху. Вони розуміють, що, втративши владу, вони постануть не перед судом, а перед гнівом українського народу", - резюмував Янукович.

Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...