Нова гонка озброєнь: У США готові витратити $108 млрд на модернізацію ядерної зброї, - Ештон Картер

​Глава міністерства оборони Сполучених Штатів Ештон Картер переконаний в тому, що Америці вкрай необхідна модернізація ядерного арсеналу заради стримування агресії Росії і КНДР.

Пентагон. Фото: newsader.com.

Сполученим Штатам потрібна найсучасніша ядерна зброя для протистояння агресії РФ і Північної Кореї, вважає міністр оборони США Ештон Картер. Глава оборонного відомства впевнений, що, незважаючи на закінчення холодної війни, ядерна зброя, як і раніше, потрібна для стримування російських та інших потенційних агресорів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Це факт, що сьогодні найбільш імовірним застосуванням ядерної зброї може бути не масивний ядерний обмін в стилі класичної холодної війни, а, скоріше, нерозумне звернення до більш дрібних, але все-таки небачено грізних атак, наприклад, від Росії чи Північної Кореї" , - пояснив Картер.

За його словами, різноманітний і динамічний діапазон ядерних загроз все ще існує.

Відзначається, що модернізація американського ядерного арсеналу буде коштувати $108 млрд, передає ABCnews.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...