Нова холодна війна набирає обертів: Можливо, колись нинішній тиждень назвуть переламним. Моментом, коли Росія догралася, а у союзу великих держав урвався терпець (відео)

Кремль готує росіян до можливої війни, будує бомбосховища та проводить цивільні навчання. Відчайдушно шантажуючи Захід «ядерним попілом», якщо той не піддасться. Однак трапилось «диво». Давно пацифічний Захід раптово уперся

На 19 жовтня планували провести зустріч щодо Донбасу у нормандському форматі: Україна, Франція, Німеччина і Росія. Але президент Франції Франсуа Олланд засумнівався в необхідності зустрічатися з Путіним. Образившись, "не поїду" сказав і Путін. Не бачить потреби в зустрічах поки що й українська сторона. Чекає на всіх тільки Ангела Меркель. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень, зазначають Патріоти України.

Можливо, колись нинішній тиждень назвуть переламним. Моментом, коли Росія догралася, а у союзу великих держав урвався терпець. Почав президент Франції, заявивши, що йому немає чого обговорювати з Путіним, крім протидії війні в Сирії. Кремль став в ображену позу і взагалі скасував зустріч, що у міжнародних відносинах трапляється лише між ворожими сторонами. Канцлер Німеччини пішла ще далі й відмовилася від чергових переговорів з Путіним щодо Донбасу, поки не буде попередньої готовності Кремля йти на поступки.

Таким чином, "нормандський формат", як спосіб припинити війну на Сході України, завис, бо з Путіним не просто не хочуть домовлятися, з ним не хочуть навіть розмовляти.

Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила своєю чергою історичні резолюції, де напрямки сказала про російську агресію на Донбасі та окупацію української землі російськими військами: "… анексія Криму Російською Федерацією та військова інтервенція військ Російської Федерації на Східну Україну порушують міжнародне право… Асамблея закликає… російську владу припинити репресивні дії проти осіб, лояльних до української влади,… відновити історичні права кримських татар та сприяти відновленню верховенства права на всій території Східної України".

Припертий до стіни Путін був змушений спростувати власну брехню і публічно визнати участь у воєнних злочинах проти України. "Вони брешуть, ніяких Збройних сил, ніяких інструкторів російських навіть на південному сході України не було і немає", – заявив Путін в інтерв'ю французьким журналістам улітку 2014-го. На запитання, чи хоче він приєднати Україну до РФ, чи намагався там дестабілізувати ситуацію, відповів: "Ні, ми цим ніколи не займалися і не займаємося".

А ось уже через два роки, 12 жовтня 2016-го, риторика президента РФ була зовсім протилежною: "Коли ми були змушені, я хочу підкреслити ще раз, змушені були захищати російськомовне населення на Донбасі, змушені були відреагувати на прагнення людей, які живуть у Криму, повернутися до складу Російської Федерації".

Росія мусить забратися геть з Донбасу – це спільна позиція Євросоюзу. Однак Франція закликала Україну в рамках Мінських домовленостей все ж таки провести місцеві вибори на Донбасі до встановлення контролю за українсько-російським кордоном. Іншими словами, спочатку вибори, а потім безпека. "Мета Мінських угод – мир. Головна мета – єдність і територіальна цілісність України. І для цього мають провести вибори. Нам потрібен процес і в результаті цього процесу українська влада має повернути контроль над своїми кордонами", – сказав президент Франції Франсуа Олланд.

Така перевернута логіка спричинила справжній політичний вибух і в Україні: від недипломатичної заяви міністра внутрішніх справ Арсена Авакова "Французький президент багато на себе бере!" до президентської реакції зі словами, що ми, звісно, прагнемо миру та спокою і для своїх громадян і для світу, але вимагаємо насамперед вивести російсько-окупаційні війська за кордон, інакше агресор ніколи не припинить тероризувати Україну.

Це підтверджується щогодини на фронті – вороги не припиняють обстріли українських позицій та мирного населення. Ба більше, їхній вогонь значно посилився цього тижня. Традиційна кадебістська тактика шантажу – напередодні можливих переговорів лідерів України, Франції, Німеччини та Росії, загарбники йдуть на ескалацію конфлікту. Простіше кажучи, посилюють збройний і психологічний тиск. Утім, цього разу це призводить, швидше, до небажаних для них наслідків.

По-перше, ані українські військові, ані дипломати не здаються. По-друге, відкритий рік тому Кремлем другий фронт війни, у Сирії, стає для Путіна та його зграї фатальним.

"Ще раз скажу – різниці між тим, що Путін робить у Сирії та на Донбасі, абсолютно ніякої немає, тому що і перше, і друге, і Нагорний Крабах, і Придністров'я, і все інше спрямовано на дестабілізацію ситуації в регіоні і в світі вцілому. Як квінтенсенцію, я би сказав, нам треба на сьогоднішній день чітко пояснити і Парижу, і Берліну нинішню ситуацію. Пояснити, що відмінності між Алеппо, МН17 і ситуацією на Донбасі абсолютно ніякої немає, що Путін руйнує європейський простір. Що б Україна не робила, Росія не буде виконувати домовленості, а звідси – кожен крок України буде оцінювати як зближення з Європою, і як свідчення того, що Путін є ворогом цивілізованого світу", – зазначив колишній представник України у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний.

Московські літаки нещадно бомбардують сирійців, лише за перші дні цього тижня – понад півтори сотні загиблих цивільних. США та Європа вже офіційно називають це підсудним воєнним злочином. Росія демонстративно нарощує свою збройну присутність, де може й не може.

Цьоготижнева заява, наприклад, про відновлення військових баз на Кубі та у В'єтнамі – найбільше здивувала сам В'єтнам, який відхрестився навіть від думки про це. Москва вже давно не може пояснити, яка її мета. Її винищувачі постійно провокують і скандинавську, і західноєвропейську авіацію, вона завезла ракетні комплекси під самісінький ніс НАТО в Балтії.

Нині російська авіаносна група кораблів йде походом через кілька морів у Середземне, звідки зможе атакувати будь-кого. Американці натомість послали до Сирії вже свою авіаносну групу. Москва добилася свого, світ її боїться. Але, несподівано, не схиляється, а починає нарощувати м'язи. Сама лише Німеччина, як заявила канцлер Ангела Меркель, додатково знайде для оборони 20 мільярдів євро.

Чи не останньою спробою зупинити Путіна є лондонські переговори між міністрами закордонних справ саме зараз, у ці хвилини. Вчорашні у Швейцарії – провалилися. Держсекретар США Джон Керрі змушений був визнати, що з Лавровим не домовився ні про що.

Можливо, вже завтра ми будемо мати інший світ. А поки що російська пропаганда готує людонаселення країни до ні багато, ні мало – ядерної війни. Там всерйоз проводять багатомільйонні навчання не лише з військової агресії, а й із цивільної оборони, будують бомбосховища, готують продуктові картки та протигази, на кухнях обговорюють, куди б шмальнути ядерну бомбу, поки буржуї першими не почали.

Словом, Путін довів людей до істерики. Тепер це холодна війна для всієї планети, випробування, чи в змозі світ зупинити одного, що весь час торочить про радіоактивний попіл, на який перетворить своїх ворогів. Рівно 70 років тому, у цей день, після Нюрнберзького процесу стратили нацистів, котрі розв'язали Другу світову війну. І які б озброєні та загрозливі вони не були колись, які плани не виношували б, у могилу кожен забрав лише зашморг власної шибениці прямо на груди перед тим, як спалити і розвіяти попіл. І ніякий він був не радіактивний.

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...