Хіти тижня. "Готові з гранатами та кулеметами почати світову війну": Лукашенко звинуватив РФ у розпалюванні істерії

Президент Білорусі зазначив, що ситуація в світі є "вибухонебезпечною", оскільки Кремль і США роблять ставку на силу, в тому числі військову.

Олександр Лукашенко. Фото: РБК.

Російські ЗМІ цілеспрямовано розпалюють істерію в суспільстві, яка зачіпає і сусідні країни. Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, виступаючи з щорічним посланням до білоруського народу і Національних зборів, передають Патріоти України із посиланням на "Белновости".

"Раніше вони американцям дорікали, а зараз самі скотилися. І готові вже з гранатами, кулеметами почати світову війну. Перш ніж розпалювати істерію в суспільстві, треба 1000 разів подумати, до чого це може привести. Не уподібнюйтеся балакучим головам з російських телеканалів", - сказав Лукашенко.

Говорячи про становище в світі, він зазначив, що ситуація є "вибухонебезпечною", оскільки Кремль і США роблять ставку на силу, в тому числі військову, для забезпечення просування своїх інтересів. "Лунають голоси про повернення холодної війни, навіть - крижаної", - цитують промову президента.

"Бої тривають": Сирський розповів про ситуацію на Харківському напрямку

неділя, 12 травень 2024, 13:43

У Харківській області тривають бої у прикордонних районах вздовж державного кордону з країною-агресором Росією. Обстановка складна, проте Сили оборони України роблять все, аби утримати оборонні рубежі та позиції. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ ...

"Схоже, що багатоповерхівку в Бєлгороді підірвали": В РНБО заявили про провокацію Росії

неділя, 12 травень 2024, 13:28

Керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України офіцер Сил оборони лейтенант Андрій Коваленко прокоментував обрушення багатоповерхівки у Бєлгороді Російської Федерації, передають Патріоти України. "Будинок у Бєлгороді...