"Новачок" пожирає замовника: Британія готується до конфіскації активів російських олігархів, в тому числі Абрамовича - Daily Mail

Російські олігархи, пов'язані з Путіним, стикаються зі строгими обмеженнями в Лондоні, включаючи обшуки приватних рейсів.

Роман Абрамович. Фото:Deita.ru

Після оприлюднення інформації по Солсбері можуть бути конфісковані британські активи десятків російських олігархів. Про це йдеться на сайті видання Daily Mail, передають Патріоти України, продовжуючи:

За словами джерела в Уайтхоллі, в найближчі місяці Національне агентство по боротьбі зі злочинністю може вжити заходів щодо "більш ніж 100 іноземців" по "запитах щодо майна непоясненого походження". Більшість з них, треба розуміти, росіяни.

На початку цього року поліція отримала нові повноваження на подачу запитів щодо іноземців у Великобританії, підозрюваних у зв'язках з організованою злочинністю або причетності до корупції за кордоном. Після видачі запиту підозрювані будуть зобов'язані пояснити в судах походження коштів, за рахунок яких фінансуються їх нерухомість і активи у Великобританії.

Якщо вони не зможуть довести, що кошти отримані легальним шляхом, влада може вимагати їх конфіскації. Критики режиму Володимира Путіна давно закликають Великобританію вжити заходів по боротьбі з "брудними грошима", які, як повідомляється, відмивають в Лондоні дружки президента Росії.

У березні лідер ліберал-демократів Вінс Кейбл навів приклад колишнього першого віце-прем'єра Росії Ігоря Шувалова, якому належать дві квартири, розташовані в Уайтхоллі біля Міністерства оборони. Вони були куплені в 2014 році за 11,4 млн. фунтів стерлінгів.

Згідно з офіційною декларацією Шувалова за 2014 рік - в той час він ще обіймав посаду віце-прем'єра, його зарплата склала 112 000 фунтів стерлінгів.

Влітку міністри піддалися критиці, коли з'ясувалося, що запити за півроку після введення нових правил використовувалися лише тричі.

Однак джерело в Уайтхоллі повідомило: "Відбувається багато чого такого, про що громадськість знати не може, наприклад, про візи і розслідування щодо капіталів окремих осіб. Національне агентство по боротьбі зі злочинністю розглядає понад сто випадків, але такі речі вимагають часу. Люди, можливо, помітили, що Роман Абрамович більше не з'являється в країні".

Заступник міністра внутрішніх справ Британії Бен Уоллес днями відповів на закиди в тому, що британська влада відволіклася від цього питання, сказавши: "Слідкуйте за новинами".

Генеральний прокурор Джеффрі Кокс повідомив в Палаті громад, що в найближчі місяці буде видана "значна кількість" запитів щодо майна непоясненого походження. Він назвав їх "особливим інструментом проти корупції і хабарництва в арсеналі правоохоронних органів".

Він додав: "Вони представляють собою новий інструмент, і ми на даний момент шукаємо, уряд і правоохоронні органи шукають правильні і відповідні випадки для їх використання. Я ще не знаю, чи існують якісь оцінки можливих результатів їх застосування, але я очікую, що в найближчі місяці буде задіяна значна кількість запитів".

На Даунінг-стріт заявили, що Великобританія також робить більше кроків, щоб зупинити на кордоні всякого, хто підозрюється у "ворожій державній діяльності". Російські олігархи, пов'язані з Путіним, стикаються зі строгими обмеженнями в Лондоні, включаючи обшуки приватних рейсів.

Офіційні особи вже проводять перевірки всіх віз Tier 1, які дозволяють жити у Великобританії іноземним громадянам, які інвестують не менше 2 млн фунтів стерлінгів.

Нові правила говорять, що візи можуть бути відхилені при наявності "обгрунтованих підстав вважати, що кошти були отримані незаконно або за рахунок дій, які розцінюються як незаконні в Великобританії, або в разі, якщо характер або дії або зв'язки третьої сторони, що надає кошти, не сприяє суспільному благу".

Власнику "Челсі" Роману Абрамовичу, близькому другу Путіна, в травні Британія не продовжила візу після закінчення її терміну без пояснення причини. Пізніше він відкликав свою заявку.

За твердженням поліції, "немає підстав для повторного розслідування" до 14 смертей, які можуть бути справою рук російського "загону смерті".

Екс-міністр внутрішніх справ Ембер Радд закликала переглянути справи після нападу в Солсбері. Поліція свого часу встановила, що смертельні випадки були результатом серцевих нападів, самогубств, нещасних випадків або природних причин.

У числі росіян, які можуть зіткнутися з переслідуваннями - Ігор Шувалов, Андрій Якунін, Роман Абрамович, Олег Дерипаска і Ельсіна Хайрова.

Джерело: Daily Mail

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...