Новий радник з питань національної безпеки: Трамп обрав наступника проросійському Флінну

Впродовж своєї кар'єри Герберт Макмастер служив на посадах від командира взводу до керівника Центру інтеграції бойових можливостей Сухопутних військ США.

Герберт Макмастер. Фото: Ruposters.

Президент США Дональд Трамп оголосив про свій вибір на посаду радника з питань національної безпеки в Білому Домі генерал-лейтенанта Герберта Реймонда Макмастера замість Майкла Флінна, який подав у відставку минулого тижня. Про це американський лідер заявив у понеділок, перебуваючи у своїй південній резиденції Мар-а-Лаго в штаті Флорида, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

"Це людина з величезним талантом і величезним досвідом", - охарактеризував Трамп свій вибір. Він також додав, що Макмастер користується широкою повагою у військових колах Сполучених Штатів.

Герберт Макмастер отримав військову освіту в академії Valley Forge в 1980 році, через чотири роки він закінчив військову академію West Point. Впродовж своєї кар'єри Макмастер служив на посадах від командира взводу до керівника Центру інтеграції бойових можливостей Сухопутних військ США. Він проходив службу в Афганістані, брав участь у операціях в Перській затоці та звільнення Іраку. Крім того, Макмастер відомий репутацією критика операцій військового керівництва США у В'єтнамі. Паралельно він захистив звання доктора філософії в Університеті Північної Кароліни.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...