Обама давно усе знав: Спливли цікаві подробиці щодо катастрофи МН17 на Донбасі

Відмовившись відразу жорстко виступити проти російської агресії, президент Обама заохочував її - кульмінацією стало безпосереднє втручання Кремля в вибори 2016 року в США.

Барак Обама. Фото: Рейтерс.

Розвідка США надала докази провини Росії та причетності 53-ї зенітно-ракетної бригади ЗС РФ до збиття малайзійського Boeing MH17 тодішньому президенту Бараку Обамі всього через кілька днів після катастрофи, проте в Білому Домі вирішили не оприлюднювати ці докази. Про це у своїй колонці для видання Observer розповідає аналітик Джон Шинлер, передають Патріоти України.

За його словами, інформація про роль російських збройних сил в збитті малайзійського Boeing була відома Білому дому відразу після того, як Україна оприлюднила дані аудіоразведкі (SIGINT). "Як підтвердили мені три офіцера розвідки, Вашингтон мав інформацію про збиття, в тому числі SIGINT, що не викликало ніяких сумнівів в тому, що російські військові, в тому числі 53-та ракетна бригада протиповітряної оборони, знищили лайнер. Проте, адміністрація Обами вирішила приховати цю новину, дозволивши нечесним кремлівським нараторам знайти підтримку, оскільки громадськість намагалася з'ясувати, що саме сталося з приреченим літаком", - розповідає автор.

Він також наводить приклад 1983 року, коли винищувач Радянського союзу збив пасажирський літак корейських авіаліній. Тоді загинуло 269 осіб, а Москва відкрито не визнавала своєї провини. Тоді президент США Рональд Рейган виступив з промовою, в якій звинуватив СРСР, а потім під час засідання Радбезу ООН Штати представили дані аудіорозвідки, які змусили Радянський союз зізнатися в скоєному.

За словами автора, президент Обама міг зробити те ж саме в 2014 році, але відмовився. Прогрес в цьому розслідуванні давно назрів, і відбувається тільки зараз, проте він міг бути ще в 2014 році завдяки США. "Це лише ще один приклад небажання адміністрації Обами йти на конфлікт з Путіним і його режимом під час посилення його злочинів і проступків. Відмовившись виступити проти російської агресії, президент Обама заохочував її - кульмінацією стало безпосереднє втручання Кремля в наші вибори 2016 року, з доленосними наслідками, з якими ми сьогодні живемо", - підкреслив аналітик.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...