Обама і лідери ЄС обговорять санкції та введення нових штрафних заходів проти Росії через Україну і Сирію, - Reuters

Політики також мають намір послати певний сигнал Трампу, ускладнивши для нього можливий розворот політичного курсу щодо РФ, пише видання.

Барак Обама. Фото: соцмережі

Президент США Барак Обама прибув до Берліна. Джерела в уряді Німеччини назвали теми майбутніх переговорів, серед яких розширення антиросійських санкцій. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

У середу ввечері, 16 листопада, почався останній офіційний візит до Німеччини президента США Барака Обами. Після зустрічі з військовими почестями в столичному аеропорту Тегель американський лідер і супроводжуючі його офіційні особи попрямували до готелю Adlon, розташованого в безпосередній близькості від посольства США, де відбудеться робоча вечеря з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель. 17 листопада вони проведуть робочу зустріч, після закінчення якої запланована спільна прес-конференція.

Як передає агентство Reuters з посиланням на джерела в уряді Німеччини, 18 листопада лідери країн ЄС і президент США обговорять питання продовження санкцій відносно Росії через її політику в Україні, а також можливе введення нових штрафних заходів за бомбардування в Сирії. Про це агентству повідомили джерела, знайомі з планами саміту. На зустрічі в Берліні також будуть присутні лідери Великобританії, Франції, Іспанії та Італії.

За даними одного з чиновників, глави урядів і держав мають намір схвалити продовження санкцій відносно Росії вже протягом найближчих тижнів. "Зараз ми знаходимося у критичній ситуації, - сказав він агентству. - Ми повинні запобігти сценарію, при якому ЄС продовжить санкції, а новий президент США вступить на посаду і їх скасує".

Інше джерело в уряді ФРН повідомило агентству, що європейські лідери мають намір послати певний сигнал Трампу, ускладнивши для нього можливий розворот політичного курсу щодо Росії. Безпека президента США і учасників зустрічі в Берліні, за даними профспілки поліцейських, забезпечуватимуть понад 5000 правоохоронців і співробітників спецпідрозділів.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...