"Обама, памаги!": Після голодних бунтів у Венесуелі хочуть налагодити відносини з США

У 2010 році Уго Чавес відмовився прийняти призначеного президентом США Бараком Обамою посла Ларрі Палмера за нібито неповажні висловлювання про Венесуелу. З тих пір дипмісії двох країн очолюють тимчасові повірені у справах.

Продовольча криза викликала масові протести в Венесуелі. Фото: stmedia24.ru.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро запропонував США налагодити відносини між дипломатіями двох країн, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Я пропоную держсекретареві США Джону Керрі призначити послів, я готовий знову призначити посла до Вашингтона і врегулювати відносини зі Сполученими Штатами», - сказав він.

Мадуро розповів про бесіду Керрі і глави МЗС Венесуели Делсі Родрігес. Керрі, за словами президента, виступив з пропозицією про проведення ряду зустрічей високого рівня і початку нового діалогу між країнами.

Важка економічна ситуація і політична криза в країні призвели до численних акцій протесту. 11 червня Мадуро припустив, що в 2017 році відбудеться референдум про його відставку - опозиція зібрала 1,85 млн підписів на підтримку голосування. Справжність підписів з 10 червня перевіряє Національна виборча рада.

Ніколас Мадуро очолює Венесуелу з 2013 року, також він півтора року перебував на посаді віце-президента при попередньому главі держави Уго Чавесі. У 2010 році Чавес відмовився прийняти призначеного президентом США Бараком Обамою посла Ларрі Палмера, який, нібито, дозволив собі неповажні висловлювання про Венесуелу. З тих пір дипмісії двох країн очолюють тимчасові повірені у справах.

Може вражати цілі не лише у морі але і в річках: ЗС РФ уперше застосували свій дрон-камікадзе, на кшталт українського Magura-5 (відео)

середа, 15 травень 2024, 2:35

У Російській Федерації заявили, що вперше застосували в Україні новий морський дрон-камікадзе. Відповідне відео опублікувала команда Telegram-каналу "Там за туманами", яка називає себе розробником апарату. В описі зазначено, що канал веде чинний офіцер...

Удар з півночі не дав бажаного ефекту ворогу на сході: ЗСУ відновили втрачені позиції на Харківщині

середа, 15 травень 2024, 1:45

Українські військові відновили втрачені раніше позиції та покращили тактичне положення на окремих ділянках Куп'янського напрямку. Про це увечері у вівторок, 14 травня, повідомив Генеральний штаб ЗСУ. . "Ситуація в районах бойових дій залишається склад...