Обама підписав "глобальний закон Магнітського"

Відповідно до закону, президент США може вводити санкції проти громадян будь-якого іноземної держави, якщо доведено, що вони мають відношення до брутальних порушень прав людини і корупції.

Барак Обама. Фото: відкриті джерела

Президент США Барак Обама підписав законопроект з питань оборонної політики та бюджету країни на 2017 рік, в якому передбачено прийняття "Глобального закону Магнітського про права людини". Відповідний документ опублікований на сайті Конгресу, повідомляють Патріоти України.

Відповідно до закону, президент США може вводити санкції проти громадян будь-якого іноземної держави, якщо доведено, що вони мають відношення до брутальних порушень прав людини і корупції. Відзначається, що санкції можуть передбачати заборону на в'їзд в США і заморожування активів.

Юрист консалтингової компанії Firestone Duncan Сергій Магнітський, який розкрив схеми великомасштабного розкрадання коштів з російського бюджету, був заарештований в 2008 році і в 2009 році помер у слідчому ізоляторі в Москві у віці 37 років від серцевих проблем.

Російські правозахисники стверджують, що представники влади свідомо ігнорували поганий стан Магнітського, щоб змусити його замовкнути. У грудні 2012 року в США був прийнятий "закон Магнітського", що вводить персональні санкції щодо осіб, відповідальних за порушення прав людини та принципу верховенства права. 9 грудня 2016 року "Глобальний закон Магнітського" був прийнятий Конгресом США.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...