Обама виступив з заявою по нових санкціях проти Росії

Американський президент наголосив, що санкції запроваджені у відповідь на російські кібероперації, спрямовані проти виборів в США.

Барак Обама. Фото:http://expert.ru/

Президент США Барак Обама заявив, що санкції проти Росії введені у відповідь на "втручання у вибори в США" і "тиск на дипломатів США". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

"Сьогодні я розпорядився про низку дій у відповідь на агресивний тиск російського уряду на американські офіційні особи, а також у відповідь на кібероперації, спрямовані проти виборів в США. Ці дії послідували за неодноразовими приватними і публічними попередженнями, які ми висловили російському уряду, і є необхідною і підходящою відповіддю на зусилля по нанесенню шкоди інтересам США в порушення встановлених міжнародних норм поведінки ", - йдеться в письмовій заяві Обами.

За заявою президента США, "всі американці повинні бути стурбовані діями Росії".

"У жовтні моя адміністрація опублікувала наші оцінки, що Росія зробила дії з наміром втрутитися у виборчий процес США. Ця крадіжка даних і наступні дії по публікації могли бути схвалені тільки на найвищому рівні російського уряду. Крім того, наші дипломати зіткнулися з неприйнятним тиском в Москві з боку російських служб безпеки та поліції протягом останнього року ", - заявив Обама.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...