Обговорювали ультиматум: Прес-секретар Кучми повідомила про результати переговорів у Мінську щодо Донбасу

Представники Києва нагадали, що будь-які дії по націоналізації підприємств на окупованій території суперечать статті 1 Першого протоколу до Європейської конвенції про захист прав людини.

Зустріч тристоронньої контактної групи у Мінську. Ілюстрація:nbnews.com.ua

Під час переговорів щодо конфлікту на Донбасі, які відбулися в Мінську 1 березня, представники України заявили про те, що ультиматуми ОРДЛО щодо "націоналізації" підприємств, які працюють в українському юридичному полі, а також визнання російського рубля "єдиною державною грошовою одиницею на території ОРДЛО" вкрай негативно впливають на виконання мінських угод. Про це написала на своїй сторінці в Facebook прес-секретар представника України на переговорах в Мінську Леоніда Кучми - Дарка Оліфер, інформують Патріоти України.

"По завершенню сьогоднішньої роботи в Мінську. Безпека - це перша і ключова складова всього комплексу мінських домовленостей і без її рішення неможливо рухатися вперед у врегулюванні всіх інших питань. Як в рамках роботи підгруп, так і на рівні Тристоронньої контактної групи Україна жорстко ставила питання про те, що рішення, прийняте Російською Федерацією про визнання паспортів і інших документів, виданих в ОРДЛО, суперечить мінським угодам", - розповіла Оліфер.

Крім того, представники Києва нагадали, що будь-які дії по націоналізації підприємств суперечать статті 1 Першого протоколу до Європейської конвенції про захист прав людини 1950 р.

"Ми висловили надію на те, що процеси, пов'язані з документами і націоналізацією не матимуть незворотнього характеру", - зазначила Оліфер.

За її словами, Тристороння контактна група підтримала ініціативу СММ ОБСЄ про забезпечення цілодобового відеоспостереження за Донецькою фільтрувальною станцією.

"Це необхідно для забезпечення безпеки роботи станції, яка знаходиться на підконтрольній Україні території, а також відновлення її роботи в повному обсязі. Окремо Україна висловила стурбованість випадками агресії по відношенню до співробітників СММ ОБСЄ, які відбуваються в ОРДЛО. Ми вважаємо такі дії неприпустимими", - йдеться в повідомленні прес-секретаря.

У гуманітарній підгрупі триває робота зі звільнення незаконно утримуваних осіб, підкреслила вона.

"Зараз стоїть питання верифікації тих людей, які відмовляються переміщатися на непідконтрольну Україні частину Донбасу, проте представники ОРДЛО виступають проти участі в цьому процесі Міжнародного Комітету Червоного Хреста", - додала Оліфер.

Перетворили на брухт: Бійці ЗСУ знищили російський танк із "Джавеліна" (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:44

Бійці з 53-ї окремої механізованої бригади ім. князя Володимира Мономаха успішно ліквідували ворожий танк за допомогою системи "Джавелін". Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, передають Патріоти України. . На відеозаписі, опубліковано...

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...