"Об'єднує український народ, всю нашу країну": Порошенко розповів про національну ідею України (фото, відео)

"Наша Революція Гідності - була революцією за Європу. Наша боротьба проти російської агресії - є боротьбою за Європу. Тому День Європи - це наше, українське історичне свято", - сказав президент.

Петро Порошенко. Фото: скріншот

Європа стала національною ідеєю для українців, які сміливо піднялися на боротьбу з російською агресією і спадщиною радянського минулого. Про це 21 травня в Києві заявив президент України Петро Порошенко з нагоди Дня Європи, передають Патріоти України з посиланням на канал 112.

На урочистій церемонії підняття прапора Європи в Києві глава держави зазначив, що Європа для українців є більше, ніж географічним поняттям.

"Сьогодні ми відзначаємо День Європи. І значення, важливість цього свята ми починаємо розуміти тільки зараз. Адже Європа для України - це не просто географічне поняття.

Європа - це майбутнє України, це її історичний дух! Європа - це національна ідея, яка панує в серцях українців, яка об'єднує український народ, об'єднує всю нашу країну ", - сказав президент.

"Але, на жаль, Європа сьогодні для нас це і кривава ціна, яку платить український народ і продовжує платити зараз для кращого майбутнього України, українських дітей. Сьогодні ж ми, українці, захищаємо Європу від варварства, тиранії, тероризму, агресії, мілітаризму, які нависли над усім нашим континентом.

Ми, українці, сьогодні на передовій захисту європейської цивілізації. Наша Революція Гідності - була революцією за Європу. Наша боротьба проти російської агресії - є боротьбою за Європу. Тому День Європи - це наше, українське історичне свято", - підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що завжди під час зустрічей з лідерами Євросоюзу про місце України в Європі підкреслює: "Європа для нас - це єдність і солідарність".

"Єдність європейських цінностей і солідарність в боротьбі за них. Єдність Європейського Союзу і солідарність з Україною", - сказав Порошенко, відзначивши високий рівень підтримки, який країни ЄС надають Україні.

"Їдкий смог радянської, а потім і російської пропаганди розвіюється. Україна впевнено постає в образі нової, надзвичайно перспективної, амбітної європейської держави", - сказав він.

Порошенко зазначив, що Україна зіткнулася з двома викликами, одним з яких стала військова агресія РФ, а другим - необхідність проведення реформ.

Говорячи про важливість змін в країні, Порошенко підкреслив: "Це перший крок для перетворення України у велику європейську країну"

"Реформи - це і зміни до Конституції в частині верховенства права, судової реформи - це також крок для встановлення справедливості. Реформи - це потужні антикорупційні кроки. Ми всі творці нашого спільного прогресу. Ми всі прагнемо до того, щоб Україна стала справжньою історією успіху. І я впевнений в тому, що все у нас вийде", - сказав президент.

"Я впевнений в тому, що одного разу наші українські громадяни займуть свої місця в Європейському парламенті, Європейській Комісії, європейських інститутах. Це буде той день, коли Україна займе гідне місце серед країн-членів ЄС.

Я переконаний, що одного разу українська мова отримає статус офіційної мови Європейського Союзу. Я вірю в об'єднану Європу - наш спільний дім! Я вірю в об'єднану, сильну, демократичну європейську Україну! Я вірю в Україну, вірю в український народ. Я впевнений - все у нас буде добре і це станеться", - заявив Порошенко.

Потім президент урочисто підняв прапор Європейського союзу, який майорів поруч з прапором України під звуки гімну ЄС - "Оди до радості" Людвіга ван Бетховена.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...