Очікуючи змін в США і країнах ЄС, Кремль блокує виконання Мінських угод, - Ірина Геращенко

Полонені українці і політв'язні в РФ - козир Путіна в переговорах за зняття санкцій, тому Кремль не поспішає виконувати прописані в Мінських домовленостях зобов'язання.

Ірина Геращенко. Фото: 112 Україна.

Виконання Мінських угод було заблоковано Росією в очікуванні нової адміністрації в США та зміни керівників низки європейських країн. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

"Виконання Мінських угод було заблоковане РФ і маріонетковими "керівниками республік" і тому, що РФ не має наміру ще виходити з Донбасу (але мета Москви - це не підкорення шахтарського краю, а вся Україна), і тому, що Кремль відверто чекав, що нова адміністрація в США може бути лояльнішою. А ще Кремль очікує, що 2017 рік принесе лояльніші уряди в низці європейських країн.

Саме тому з вересня фактично заблоковано питання звільнення заручників. Для Москви це козир у торгах за зняття санкцій. Йдеться і про політв'язнів у РФ, і про заручників на окупованих територіях. Погано, що світ дозволяє Кремлю, що понад два роки незаконно утримує українців, використовувати заручників, як елемент торгів", - написала Геращенко.

На її думку, "дуже важлива солідарна позиція країн ЄС, вже висловлена лідерами Німеччини, Франції, Великобританії, санкції повинні тривати до повного виконання Мінських угод, тобто до повернення Україні контролю над кордоном. А питання безпеки і гуманітарні питання мають бути першочерговими".

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...