Очікування понад чверть століття: Чубаров закликав до створення Кримськотатарської автономії

​Глава Меджлісу нагадав, що 26 років тому саме в цей день відбувся загальнокримський референдум про відновлення автономії Криму.

Рефат Чубаров. Фото:ZN.ua

Глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Блоку Петра Порошенка Рефат Чубаров закликав президента України і уряд створити замість Автономної республіки Крим Кримськотатарську автономну республіку в рамках України. Про це він сказав під час виступу на останньому засіданні п'ятої сесії VIII скликання Верховної Ради, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"З нагоди дня автономії повинні винести відповідний урок з минулого. Тому я знову закликаю президента і уряд України якомога швидше скликати конституційну комісію, щоб почати роботу по внесенню змін до розділу 10-й Конституції України." Автономна республіка Крим "повинна перетворитися в Кримськотатарську автономну республіку - невід'ємну частину України", - заявив політик.

Чубаров також нагадав, що 26 років тому саме в цей день відбувся загальнокримський референдум про відновлення автономії Криму.

Все відчутніше: Удари України по російських НПЗ роблять те, чого не зробили санкції Заходу, - Foreign Affairs

середа, 8 травень 2024, 15:59

Сили України від жовтня 2023 року завдали щонайменше 20 ударів по нафтопереробних заводах на території Росії. Українські посадовці з питань безпеки наголошують – метою цих атак є припинення постачання палива російським військовим і скорочення експортни...

Російська ДРГ намагалася проникнути на Харківщину: У ОСУВ "Хортиця" розкрили подробиці

середа, 8 травень 2024, 15:47

Диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України біля села Пильна Харківської області. Втім, українські захисники вчасно виявили диверсантів, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання ...