Очільник МЗС Німеччини вже не жадає зняти санкції з Росії

Тільки позитивні результати "мінського процесу" є способом зняття санкцій, каже Габріель.

Зігмар Габріель. Фото: EADaily

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що будь-які кроки в напрямку зняття санкцій з Росії повинні бути пов'язані з прогресом у мирному процесі по Донбасу. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України.

"Німеччина і Франція мають чітку позицію щодо санкцій. Ми бажаємо імплементації мінського мирного процесу... І це є єдиним способом зняття санкцій", - сказав Габріель за підсумками зустрічі зі своїм французьким колегою Жаном-Марком Еро.

За словами Габріеля, Німеччина і Франція створять двосторонні робочі групи для вирішення таких проблем, пов'язаних з Україною та Росією. Нагадаємо, в березні минулого року Габріель заявляв про необхідність "створення умов" для зняття санкцій з РФ до літа 2016-го.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...