Одна проти всього світу: "ОБСЄ демонструє, що Росія в ізоляції", - посол США

Щонайменше 53 з 57 країн-членів ОБСЄ згадали про російську агресію проти України та незаконну анексію Криму.

Деніел Баєр. Фото: Телеграф.

Постійний представник США при ОБСЄ Деніел Баєр вважає, що міністерська конференція ОБСЄ була важлива через те, що довела повну ізоляцію Росії. Про це він заявив на прес-конференції в Гамбурзі, відповідаючи на запитання "Європейської правди", передають Патріоти України.

"Кілька днів тому на столі (у країн-учасниць ОБСЄ) був проект декларації міністерської зустрічі щодо подій в та навколо України. Так от, Росія виявилася єдиною країною, яка не погодилася з ним. Всі інші були готові підтримати даний документ", - наголосив він.

На думку Баєра, такі голосування доводять важливість ОБСЄ попри принцип консенсусу, який заважає ефективному ухваленню рішень. "Тому все одно ОБСЄ лишається важливою організацією, оскільки вона демонструє, що Росія є ізольованою", - пояснив посол.

Баєр також наголосив, що переважна більшість міністрів закордонних справ у своїх виступах згадали про українське питання. "Щонайменше 53 з 57 країн-членів ОБСЄ згадали про російську агресію проти України та незаконну анексію Криму. Немає сумніву, що це лишається пріоритетом для країн-членів", - додав він.

Раніше повідомлялося, що за словами генерального секретаря ОБСЄ Ламберто Заньєра, в організації є суттєві й глибокі розбіжності, зокрема, щодо українсько-російського конфлікту.

"Відчай державної машини й пропаганди": У МЗС України росіянам пояснили, у чому різниця між ордером на арешт Путіна і "розшуком" Зеленського

субота, 4 травень 2024, 19:43

Оголошення президента України Володимира Зеленського в розшук міністерством внутрішніх справ РФ є "нікчемним". Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, яку 4 березня поширила пресслужба відомства, передають Патріоти України. "Росі...

Ці люди ніяк не можуть зупинитися: МВС РФ оголосило в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

субота, 4 травень 2024, 18:52

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра Павлюка. Про це у суботу, 4 травня, повідомляють пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС, передають Патріоти Украї...