Одним "скрепам" вже настає кінець: США збираються визнати президентом Венесуели лідера повсталого народу

Чиновники США заявили, що претензії Мадуро на владу нелегітимні, і при цьому відкрито підтримали Хуана Гуайдо.

У Венесуели будуть два президента - легітимний та не дуже? Ілюстрація: соцмережі.

Президент США Дональд Трамп може визнати лідера опозиції Венесуели Хуана Гуайдо легітимним президентом вже у найближчі дні. На тлі вуличних протестів у південноамериканській країні Білий дім готується оголосити формальну підтримку опозиціонеру, який також очолює Конгрес Венесуели. Про це пише Reuters з посиланням на джерела, передають Патріоти України.

Однак, чинна адміністрація в США чекає, чи сам Гуайдо проголосить себе тимчасовим лідером Венесуели, адже до цього часу він уникав цього кроку. Прихильники опозиції почали закликати Гуайдо взяти на себе роль президента з моменту інавгурації диктатора Ніколаса Мадуро на початку місяця. Сам лідер опозиції новачок у венесуельській політиці. Він був обраний головою Конгресу 5 січня. Після цього він оголосив, що міг би взяти на себе повноваження президента країни, якби його підтримали військові. Але лише для того, щоб провести вільні вибори.

Чиновники США заявили, що претензії Мадуро на владу нелегітимні, і при цьому відкрито підтримали Гуайдо. Разом з тим, джерела повідомили Reuters, що будь-яке формальне визнання опозиціонера президентом Венесуели ускладнене дипломатією. Адже не зрозуміло, що робити з представниками місії Венесуели на американській території. Крім того, визнання Вашингтона може стати для Мадуро виправданням для арешту свого опонента.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...