"Офицеры 30-40 лет, обязательно женатые": Глава російської ПВК розповів про вимоги до найманців в Африці

У Лівії бійці ПВК отримують по 300 євро на день, а в майбутніх планах військової компанії - Судан, Афганістан та Нігерія.

Російські найманці воюють у багатьох країнах. Фото: Комсомольская правда.

Глава російської приватної військової компанії РБК-Груп Олег Криницин розповів журналістам про своїх найманців, їх зарплати, де вони воюють і про їх подальші плани. В інтерв'ю російському виданню "Комсомольская правда" він повідомив, що в середньому бійці ПВК "отримують 120 доларів в день і, в залежності від складності завдань, зарплата може зростати", передають Патріоти України.

"Например, в Ливии ставка была 300 евро в день. Но там были достаточно сложные условия работы", - сказав Криницин. За його словами, особовий склад ПВК - це офіцери з бойовим досвідом віком 30-40 років. Також важливим критерієм є наявність сім'ї найманця, оскільки цей фактор рятує від "бездумних вчинків". Так, людей без сім'ї в ПВК не беруть, як і колишніх поліцейських.

"Семья - бронежилет бойца ЧВК. В нашей работе это самый главный сдерживающий фактор от бездумных поступков и конфликтов. Не женат к 40 годам? Возникает вопрос: почему не смог организовать свой быт, что не так?... Не берем тех, кто служил в милиции, следствии, других полугражданских ведомствах. Не поймите меня неправильно, и среди них есть хорошие офицеры. Но как ведут себя омоновцы в критической ситуации? Они собираются в кучу. У нас в случае нападения все контрактники рассредотачиваются, каждый занимает свое место в боевом порядке и свою огневую позицию“, - говорить Криницин.

За його словами, основне місце "роботи" РБК-Груп - Африка. Він також додав, що у ПВК є великий досвід в тому регіоні. "В Африке работаем, в Ливии занимались разминированием в 2016 году… В Нигерии у нас официально открыт офис нашей компании“, - зазначає глава найманців.

Криницин розповів, що в подальшому планується активність компанії в Судані, Афганістані і Нігерії. Про участь ПВК в бойових діях на Донбасі мови не йшло, проте можна припустити, що серед найманців є люди з досвідом отриманим на сході України.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...