Окупантам не під силу: Україна фактично заблокувала будівництво моста в Крим

Показове будівництво опор моста в Крим не більше, ніж закопування мільярдів рублів, яке закінчиться плачевно.

Ілюстрація:http://rusjev.net/

Росія ніколи на законних підставах не зможе побудувати міст до Криму, оскільки Україна має всі права і можливості юридично і фактично заблокувати це будівництво. Про це пише Коммерсант, інформують Патріоти України.

Таким чином показове будівництво опор моста в Крим не більше, ніж закопування мільярдів рублів, яке закінчиться плачевно. У Росії немає жодної можливості офіційно будувати цей міст і вона швидше за все потрапить під нову порцію санкцій. Експерти говорять про те, що Україна фактично вже заблокувала будівництво моста. Експерти з морського права підтверджують, що діючі договори вимагають узгодити проект моста з Україною, і кажуть, що Київ має право оскаржити будівництво в міжнародних судах.

Раніше газета писала про саму складність постановки питання. Ситуація навколо будівництва транспортного переходу через Керченську протоку стає все більш заплутаною. Досі здавалося, що основна проблема - відсутність ТЕО і генпідрядника проекту, але вчора самопроголошений глава Криму Сергій Аксьонов заявив, що для будівництва моста потрібна згода України, якої Київ не дасть, і запропонував будувати тунель.

За словами Аксьонова, будівництво моста пов'язано "з міжнародними юридичними нормами, згідно з якими Азовське море - зона загального судноплавства". Отримати згоду України "навряд чи буде можливо", зауважив чиновник, додавши, що будівництво підземного переходу буде дешевше і узгодження не вимагає.

Опитані виданням юристи та експерти з морського права говорять, що без згоди України побудувати міст практично неможливо. Один з них на умовах анонімності пояснив, що до договору 2003 року застосовується Віденська конвенція про право міжнародних договорів.

Це означає, що РФ не може порушувати його умови, якщо не припинить його, пославшись, наприклад, на положення статті 62 "Докорінна зміна обставин", маючи на увазі зміну статусу Криму. Але, зазначає він, більшість країн не визнають перехід Криму до РФ, і Україна має всі шанси оскаржити цю "докорінну зміну" в міжнародному суді або в погоджувальній комісії ООН, а, як показує практика, такі процеси можуть йти десятиліттями. Кирило Дозмаров з Art De Lex вважає, що через плани з будівництва транспортного переходу Україна опинилася під загрозою блокування протоки для транзиту власних судів.

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...