Окупанти доправили нові "сторожовики" для охорони вкраденого в України - чорноморського шельфу та "вишок Бойка" (фотофакти)

За час окупації Криму РФ викачала з українських родовищ на шельфі Чорного моря мільярди кубометрів газу. Найбільше – з Одеського і Штормового.

Нові російські сторожові кораблі, що увійшли до складу сил берегової охорони окупованого Криму, покликані охороняти захоплені споруди, задіяні у видобутку вуглеводнів на українських шельфах Чорного та Азовського морів, повідомляють Патріоти України.

Раніше повідомлялося, що в неділю російський прикордонний сторожовий корабель “Проворный” пришвартувався в бухті Балаклави і став третім сторожовим кораблем, який увійшов до складу сил окупаційної берегової охорони прикордонного управління ФСБ РФ по Криму.

Росіяни наголошують, що нові кораблі оснащені автоматичними засобами вогневого ураження, які дозволяють успішно вести патрулювання.

«Одна из основных задач погрануправления и оперативного штаба, развернутого на базе управления – охрана тех экономических сооружений, находящихся на шельфе», – сказав начальник окупаційного прикордонного управління по регіону.

Всього в Чорному і Азовському морях в охороні кордонів і економічних інтересів Росії тепер задіяні шість кораблів цього проекту – по три в кожному морі. Три сторожовика виконують завдання в Азовському морі, базуючись в Новоросійську, з неділі ще три – в Чорному морі, з базуванням в Балаклаві (Севастополь).

Сап

Корабель проекту 22460 «Охотник» розроблений верф’ю «Алмаз», Санкт-Петербурзької. Водотоннажність корабля 700 тонн, габарити корабля 62,4 на 11 метрів, максимальна швидкість ходу 25 вузлів. Екіпаж сторожовика здатний автономно перебувати в морі 30 діб з дальністю переходу 3 500 миль. Корабель обладнаний вертолітною площадкою, артилерійськими комплексами та кулеметними установками.

Джерело

"Попри зв'язки з Кремлем": Червоний Хрест відмовився призупиняти членство російського відділення

вівторок, 30 квітень 2024, 11:28

Міжнародний рух Червоного Хреста вирішив не призупиняти членство російського Червоного Хреста, попри потенційні порушення правил нейтралітету. Про це повідомляє The Gardian із посиланням на розслідування міжнародних ЗМІ, передають Патріоти України. За...

Цивільна авіація у небезпеці: Росія глушить сигнали GPS у районі Балтійського моря, - FT

вівторок, 30 квітень 2024, 10:44

Країна-агресор глушить GPS-сигнали, щоб захистити Калінінград від потенційних атак українських безпілотників. Зазначається, що це регулярна практика, яка становить небезпеку для цивільної авіації. Про це пише Financial Times із посиланням на міністрів ...