Окупанти відкривають шлях до прямих репресій в Криму, - Чубаров

Після заборони Меджлісу на анексованому півострові, на чому наполягають окупанти, понад дві тисячі осіб можуть бути оголошені екстремістами або терористами, пояснив лідер кримських татар.

Рефат Чубаров. Фото:www.svoboda.org

У разі судової заборони окупантами діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в анексованому Криму близько двох тисяч активістів можуть вважатися терористами. Про це заявив глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Блоку Петра Порошенка.

"Заборона Меджлісу кримськотатарського народу буде свідчити про те, що буде відкритий шлях до репресій дуже багатьох людей - активних членів кримськотатарської спільноти, оскільки Меджліс - вищий виконавчий орган Курултаю (національного з'їзду), який обирається Курултаєм", - заявив лідер кримських татар.

Як пояснив Чубаров, в структурі Меджлісу понад 250 місцевих меджлісів, які завжди обиралися кримськими татарами. "А це понад дві тисячі осіб. І вони одночасно можуть бути оголошені екстремістами, якщо не терористами. Така ситуація", - зазначив глава Меджлісу.

За його словами, "те, що відбувається сьогодні на території тимчасово окупованого Криму, неправомірно. Всі дії щодо Меджлісу кримськотатарського народу ми оцінюємо як дії злочинні, незаконні".

Переговорну позицію, яку виробить саміт миру у Швейцарії, передадуть Росії - прессекретар Зеленського

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:17

Саміт миру, який відбудеться у червні у Швейцарії, виробить спільну переговорну позицію, яку передадуть Росії. Про це прессекретар президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив 3 травня "Німецькій хвилі", передають Патріоти України....

Допомагали своїй злочинній державі: У Фінляндії затримали російських студентів

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:05

Трьох громадян Росії підозрюють у експорті товарів подвійного призначення з Фінляндії до іноземних держав. Студенти – двоє 25-річних хлопців та 18-річна дівчина – за рішенням суду перебуватимуть під вартою, поки триває слідство. Про це пише Yle, переда...