Олег Ляшко збирає підписи колег, щоб депутатам дозволили бути одночасно й міністрами

Як стверджує нардеп, подібна практика сумісництва є в 24 європейських країнах.

Олег Ляшко. Фото: ТСН.

Народні депутати почали збирати підписи за внесення змін до Конституції, які б дозволили суміщати депутатську роботу із роботою в уряді. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Я пропоную в ч. 2 ст. 78 Конституції України додати норму, яка передбачає, що народні депутати України можуть суміщати представницький мандат з діяльністю на посаді прем'єр-міністра України, членів Кабінету Міністрів України", - заявив Олег Ляшко в кулуарах Верховної Ради.

За його словами, він вже зібрав 128 підписів. Потрібно ще 150. Як стверджує Ляшко, подібна практика сумісництва є в 24 європейських країнах. Станом на 17:00 ініціативу підтримали 175 депутатів. Один із депутатів, який підписався під документом, пояснив виданню, що такі зміни до Конституції дозволять політикам "не триматися за урядові крісла, і після звільнення з Кабміну повернутися на роботу до Ради".

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...