Олігарх-втікач Онищенко визнав свою участь у корупційних схемах, але стверджує, що погоджував це із президентом Порошенком і його людьми (фото)

Нардеп розповів, що однією з головних його функцій було посередництво між українським президентом і лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко.

Олександр Онищенко. Фото:Українська правда

Народний депутат-утікач Олександр Онищенко показав журналістам свою смс-переписку з найближчим оточенням президента України Петра Порошенка, яка підтверджує факти корупції серед українських політиків на вищих посадах. Інформацію політик надав Слідство.Інфо, зазначають Патріоти України.

Журналісти зустрілися з нардепом у Франції. Він дозволив сфотографувати переписку на його телефоні з народними депутатами від Блоку Петра Порошенка Ігорем Кононенком і Сергієм Березенком, а також із фінансовим радником президента Макаром Пасенюком. У ній ідеться про призначення на різні державні посади і голосування за низку законопроектів, які були вигідні Порошенку, в обмін на великі грошові винагороди.

Сам Онищенко визнав свою участь у корупції, але заявив, що робив це за погодженням із Порошенком і його оточенням.

"Що більше я для нього робив, то більше йому хотілося. Зрештою він почав давати такі завдання, яких я не міг виконати", – сказав депутат.

Онищенко розповів, що однією з головних його функцій було посередництво між Порошенком і лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко. Особливо активною ця співпраця була із 2014-го до 2016 року, коли Порошенку треба було проводити через парламент необхідні законопроекти і затверджувати призначення потрібних кандидатур. Саме "Батьківщина" могла забезпечувати брак голосів.

Депутат стверджує: те, що Порошенко і Тимошенко на публіці показують неприязнь, не заважало їм тісно співпрацювати після Революції гідності.

Онищенко заявив, що саме з його допомогою оточення президента передавало інформацію, за що треба проголосувати, а після позитивного для Порошенка голосування відбувався розрахунок.

У листуванні політики використовували спеціальну термінологію.

Онищенко надав переписку, як за його посередництва у травні 2015 року дістав посаду голова Фонду держмайна Ігор Білоус. Перед голосуванням Березенко надіслав Онищенку повідомлення із текстом: "Потрібна підтримка Білоусу від мадам". Той погоджується допомогти – Білоус дістав посаду. Наступного дня посередник відзвітував: "Документи отримали" (у переписці під документами мали на увазі гроші).

Орім того, за словами Онищенка, весною 2015 року, з його допомогою Олексій Маловацький здобув достатньо голосів у парламенті і став членом Вищої ради юстиції (сьогодні Вища рада правосуддя).

Депутат також розповів, як 13 березня 2015 отримав повідомлення від Сергія Березенка із проханням поспілкуватися з Тимошенко для підтримки містобудівного закону.

"Це не політика. Робоче прохання. Відтанцюю", – написав Березенко Онищенкові. Березенко просив Онищенка і про підтримку "сільськогосподарського" та "бурштинового" законопроектів.

Журналісти "Слідство.Інфо" запитали всіх учасників листування про імовірний підкуп політичних опонентів. Березенко, Кононенко і Тимошенко відкинули звинувачення про купівлю голосів фракції "Батьківщина". Прес-служба Пасенюка відкинула існування переписки з Онищенком і закликала не поширювати недостовірної інформації.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...