"Они не доверяют "укропам": Тимчук пояснив, за яких умов можна говорити про введення миротворців на Донбас

Спочатку потрібне виконання Мінських угод.

Ілюстрація: ЖЖ

Введення поліцейської місії ОБСЄ на Донбас можливе і доцільне тільки після виконання перших пунктів Мінських угод; подібні місії найбільш ефективні на етапі реінтеграції тимчасово окупованих територій. Таку думку в коментарі "Обозревателю" висловив координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат України (фракція "Народний фронт") Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

"У даній ситуації я розумію посил президента Порошенко тільки в контексті загальної логіки Мінських домовленостей", - сказав він в контексті заяви президента про перспективу введення миротворців ОБСЄ. "Таку місію є сенс вводити, тільки коли будуть виконані перші пункти Мінських угод, а саме: припинення вогню, роззброєння місцевих бандформувань, виведення іноземних, в тому числі російських, військ на територію РФ, взяття кордону під контроль", - переконаний Тимчук.

"Як показує світовий досвід, коли йдуть процеси реінтеграції, міжнародні поліцейські сили себе виправдовують. Вони контролюють правопорядок, є стабілізуючим фактором. Якщо ми говоримо про місцеві вибори, вони можуть забезпечити і їх безпеку. Це цілком розумний крок", - додав експерт.

Тимчук зауважив: "якщо трапиться диво", і протилежна сторона виконає згадані пункти Мінських угод, "то зрозуміло, що ввести відразу туди українських правоохоронців з тим рівнем недовіри, який зараз відчувають місцеві жителі до України, до "укропів "і так далі, було б великою помилкою - в такому випадку було б не уникнути подальшої ескалації конфлікту". "Але на даний момент передумов до виконання пунктів я не бачу", - констатував експерт.

"Іноді ворог може здійснювати дії": Ворожі ДРГ намагаються проникнути на Харківщину - чи є загроза для Харкова

четвер, 2 травень 2024, 14:49

Упродовж минулого тижня були зафіксовані спроби прориву російських диверсійно-розвідувальних груп до Харківської області. Втім, навряд чи це становить загрозу для самого Харкова. Про це в телемарафоні повідомив речник Нацгвардії Руслан Музичук, передаю...

Під прицілом: Американський генерал пояснив, що стане першочерговими цілями для ATACMS

четвер, 2 травень 2024, 14:38

Надані союзниками ракети Atacms допоможуть ЗСУ завдавати точних ударів по російських штабах, логістиці та артилерії ворога на лінії фронту та в Криму. Український Генштаб також знайде найкращі цілі для літаків F-16. Про це розповів колишній командувач ...