Знайомимось, Антоніу Гуттеріш: ООН очолив новий генсек

Сьогодні, 12 грудня 2016 року, в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку Антоніу Гуттеріш, новообраний генеральний секретар міжнародної організації офіційно склав присягу.

Антоніу Гуттеріш

З 1 січня 2017 року політик перебере повноваження Пан Гі Муна, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Радіо Свобода».67-річного Гуттеріша обрали на цю посаду у середині жовтня. Він був практично єдиним кандидатом, до якого не було претензій серед представників різних країн ООН.

До початку роботи на міжнародному рівні Гуттеріш очолював уряд Португалії як голова Соціалістичної партії. З 2005 року протягом десяти років він обіймав посаду комісара у справах біженців при ООН. Гуттеріш стане дев’ятим Генсеком за більш як сімдесят років існування ООН – нагадаємо, останнього на посаду обирають загальним голосуванням Генеральної асамблеї за рекомендацією Ради Безпеки. Строк повноважень такого чиновника – п’ять років з можливістю повторного переобрання. При визначенні можливих кандидатів бажано дотримуватись принципу рівномірного представництва від всіх регіонів світу.

"Мені достеменно відомо": Цимбалюк розповів, навіщо Навальний повернувся до Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 12:30

Російський опозиціонер Олексій Навальний повертався в Москву із упевненістю в тому, що росіяни на руках понесуть його до Кремля. Таку заяву в інтерв’ю "Главкому" зробив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України. Журналіст додав, що раніше вв...

Вогонь не припиняється: Недзельський пояснив, чому Росія посилила наступ на Часів Яр

понеділок, 29 квітень 2024, 12:24

Окупаційна армія РФ суттєво посилила наступ на місто Часів Яр у Донецькій області. Путінські загарбники знищують населений пункт керованими авіабомбами, тож українським захисникам доводиться дуже важко на цій ділянці фронту, передають Патріоти України....