Операція "Комендант": Українські хакери зламали електронні скриньки російських військових на Донбасі (документи, відео)

Хактивістам також вдалося отримати доступ до поштових адрес 13 регіональних відділень так званої військової комендатури "ДНР".

Українські хакери зламали електронні скриньки російських військових на Донбасі. Ілюстрація: соцмережі.

Днями волонтери-розвідники спільноти InformNapalm отримали від активістів українського кіберальянсу FalconsFlame, Trinity, Рух8 та КіберХунта інформацію про успішну операцію "Комендант", повідомляють Патріоти України з посиланням на InformNapalm.

Суть цієї операції у зламі й зборі оперативної інформації з електронних скриньок воєнних комендатур російських окупаційних військ на території Донецької області.

Хактивістам вдалося отримати доступ до поштових адрес 13 регіональних відділень так званої "воєнної комендатури ДНР". Протягом двох місяців дані з цих скриньок оперативно передавали для аналізу волонтерам-розвідникам InformNapalm, співробітникам Центру "Миротворець", СБУ та ССО.

У результаті вдалося:

  1. Ідентифікувати особовий склад всіх регіональних відділень.
  2. Ідентифікувати тип та кількість техніки, а також озброєння, яке є в розпорядженні цього воєнного підрозділу.
  3. Ідентифікувати найманців та кадрових російських військовослужбовців, які фігурували у звітах про порушників.
  4. Встановити маршрути пересування патрулів воєнної комендатури.
  5. Встановити маршрути проходження колон військової техніки по окупованих територіях Донецької області.
  6. Встановити позиції секретів у місцях проходження військових колон.
  7. Встановити точні місця дислокації підрозділів російських окупаційних військ.

Нижче - скриншоти документів із поштових скриньок для ознайомлення. Слід зазначити, що таких документів понад 7 гігабайтів:

"Оскільки більша частина інформації ще на стадії аналізу в українських спецслужб і волонтерів InformNapalm, ми просимо наших читачів набратися терпіння і дочекатися наступних гучних розслідувань та розміщення зламаних даних у відкритий доступ. А поки - бонус. Хоч як стараються російські пропагандисти, воєнна комендатура окупантів доповідає, що Україна все-таки дотримується режиму припинення вогню", - зауважують автори розслідування.

Унаслідок операції вдалося ідентифікувати особовий склад усіх регіональних відділень; тип і кількість техніки, а також озброєння, яким володіє цей військовий підрозділ; найманців і кадрових російських військовослужбовців, які згадувалися у звітах щодо порушників; встановити маршрути пересування патрулів військової комендатури; маршрути проходження колон військової техніки окупованими територіями Донецької області; позиції секретів у місцях проходження військових колон; точну дислокацію підрозділів російських окупаційних військ.

Відео-факт зламу нижче:

"Каждый удар молота - удар по врагу!": Медведєв "убив" Зеленського на агітаційному плакаті (фото)

середа, 1 травень 2024, 11:59

Колишній президент Росії, чинний заступник глави Радбезу Дмитро Медведєв "убив" президента України Володимира Зеленського агітаційним плакатом, повідомляють Патріоти України. Чиновник привітав росіян зі святом праці (1 травня), "згодувавши" населенню а...

Потрібні нові бригади: Американський генерал оцінив кадрові проблеми ЗСУ

середа, 1 травень 2024, 11:30

Україна повинна формувати нові бригади, бо молоді офіцери частіше гинуть на фронті, оскільки дуже помітні для ворога та намагаються повести за собою солдатів. Про це заявив екскомандувач Сил США в Європі, генерал Бен Годжес у розмові з NV. передають Па...