"Опозиційний блок" святкує: Суд відхилив апеляцію "Самопомочі" по виборах в Кривому Розі

Представникам "Самопомочі" не вдалося захистити кандидатуру свого кандидата на посаді мера. Юрія Вілкула визнали законним переможцем виборів.

Юрій Вілкул. Фото: 24inform.net.

Суд відхилив апеляцію представників переможеного кандидата від «Самопомочі» Юрія Мілобога і підтвердив правову позицію Опозиційного блоку про незаконний розпуск 6 районних комісій в Кривому Розі. Прийняте 10 грудня Апеляційний судом рішення - остаточне і оскарженню не підлягає, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Адміністративні суди вже двох інстанцій своїми рішеннями підтвердили обґрунтованість позовних вимог Опозиційного блоку. При цьому представники Самопомочі і народні депутати від цієї партії сьогодні йдуть на будь-які хитрощі, щоб замість обраного в Кривому Розі мера Юрія Вілкула протягнути потрібного їм кандидата. У хід йдуть незаконні рішення міської комісії, силове захоплення адміністративних будівель. Опозиційний блок рішуче виступає проти подібних дій радикалів. Ми діємо виключно в рамках закону і не допустимо, щоб жителі Кривого Рогу були втягнуті в брудні політичні ігри", - сказала адвокат, представник Криворізької міської організації Опозиційного блоку Людмила Селіванова.

Опозиційний блок в судовому порядку оскаржив дії членів Криворізької міської виборчої комісії. Предметом оскарження стало скандальне засідання вночі 30 листопада, скликане і проведене з грубим порушенням закону про місцеві вибори. Окремі його учасники домоглися прийняття незаконного рішення № 175 про розпуск Жовтневої, Дзержинської, Довгинцівської, Саксаганської, Тернівської і Центрально-Міської районних комісій.

Позовну заяву Опозиційного блоку також задовольнив суд першої інстанції - Дніпропетровський окружний адміністративний. Постановою від 5 грудня він визнав протиправними дії секретаря Криворізької міської виборчої комісії Павла Демченка щодо скликання засідання комісії вночі 30 листопада. А також визнав протиправним і скасував рішення про припинення повноважень районних комісій.

Представники Мілобога спробували оскаржити це рішення. Проте 10 грудня суд апеляційної інстанції - Дніпропетровський апеляційний адміністративний - підтвердив законність рішення суду першої інстанції, а також частково задовольнив апеляційну скаргу Опозиційного блоку, визнавши протиправними дії членів міської комісії Буяна і Шелевицької.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...