Оприлюднено нові документи щодо катастрофи МН-17: У Нідерландах відразу зрозуміли, хто збив "Боїнг" на Донбасі

Аналіз документів дозволяє зробити висновок, що уряд Нідерландів відразу зрозумів, що літак був збитий російськими бойовиками.

Ілюстрація:www.belaruspartisan.org

Через звернення трьох нідерландських медіа NOS, RTL Nieuws і Volkskrant, які апелювали до Акту про свободу інформації, суд зобов'язав Міністерство безпеки і юстиції Нідерландів опублікувати нову партію документів щодо катастрофи малазійського Boeing МН17. З оприлюднених документів випливає, що Нідерланди відразу зробили висновок, що літак був збитий російськими бойовиками. Про це пише ТСН з посиланням на нідерландське видання NLTimes, зазначають Патріоти України.

У документі в цілому описані факти події, винуватці та проблеми, яких очікували. Повідомляється, що нідерландський уряд відразу зрозумів, що ніхто не вижив в катастрофі, і що швидше за все серед загиблих багато голландців. Також передбачалося, що на борту були діти, оскільки катастрофа сталася під час літніх канікул.

"Беручи до уваги фото, ймовірність того, що хтось вижив, дорівнює нулю", - йдеться в документі. У звіті також говориться про те, що голландський уряд відразу хотів, щоб судовий процес над винуватцями катастрофи проходив в Нідерландах.

Також в документах обговорюються наслідки катастрофи і проблеми, з якими уряд зіткнувся в перший же день, як, наприклад, труднощі з репатріацією жертв. "Нідерланди ризикують стати пішаком у пропагандистській війні", - написано в документі.

У звіті говориться і про національний день жалоби. А також в документах чітко вказано те, що Нідерланди хотіли, щоб сім'ї загиблих брали участь у всіх зустрічах.

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...