Опустити всіх: Каспаров пояснив, чому Трамп - ідеальний кандидат для Путіна

Глава Кремля вже не може претендувати на роль демократичного лідера, і тепер його мета в тому, щоб опустити всіх до його рівня. І він домагається цього за допомогою Трампа.

Дональд Трамп. Фото: ЖЖ

Частими заявами про підготовку фальсифікації виборів президента США кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп грає на руку російському президенту Володимиру Путіну. Про це в своїй статті для газети New York Times написав російський опозиційний політик Гаррі Каспаров, передають Патріоти України.

"Трамп, здається, переконаний, що вся виборча кампанія сфальсифікована на користь його опонента від демократів Хілларі Клінтон. Це серйозні звинувачення. Вірніше, вони були б такими, якби Трамп мав хоч найменше поняття про предмет розмови", - сказано в статті.

Американський політичний істеблішмент незадоволений постійними заявами республіканського кандидата про шахрайство і змову ЗМІ проти нього, а ось Путін, навпаки, просто в захваті, заявив Каспаров.

"Путін і його пропагандистська машина активно просувають ідею, що демократія є хаосом, що тільки" герой-Путін "може врятувати Росію. Соціальні медіа Заходу повняться повідомленнями тролів, що фінансуються Кремлем, про нелегітимність американського виборчого процесу. Але щоб кандидат в президенти від найбільшої партії Америки повторював цю пропаганду - такого не було в найсміливіших мріях Путіна. Трамп навіть взяв на озброєння авторитарний путінський девіз, представляючи себе єдиним, хто може врятувати Америку", - продовжив політик.

Цензура, відмова в балотуванні неугодних владі кандидатів, їх кримінальне переслідування, "каруселі" і вкидання бюлетенів на виборах, явка виборців, що перевищує 100%, - такі, за словами Каспарова, зразки справжньої фальсифікації в путінській Росії. "Нічого з перерахованого з Трампом не відбувається", - констатував автор.

"Сучасна диктатура використовує терміни і технології вільного світу для власних цілей. Коли підроблених виборів у себе в країні стає мало, агресивна кампанія залякування і дезінформації за кордоном виявляється дуже корисною. За задумом Кремля, це "оголює корумповану реальність" американської демократії. Путін вже не може претендувати на роль демократичного лідера, і тепер його мета в тому, щоб опустити всіх до його рівня. і він домагається цього за допомогою Трампа", - резюмував Каспаров.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...