Ось вам і співробітництво з терористами: Десятки ешелонів з вантажами щодня курсують між Україною та "ЛНР" (відео)

Як далося дізнатися журналістам, з України до "ЛНР" йде сірчана кислота, дерево та інші вантажі, а з "ЛНР" - метал Алчевського метзаводу і вугілля.

Скрін відео

Українські журналісти виявили потік вантажоперевезень залізницею між Україною та окупованими територіями Донбасу. Про це йдеться в сюжеті Громадського телебачення, інформують Патріоти України.

"З України до ЛНР йде сірчана кислота, дерево та інші вантажі, а з ЛНР метал Алчевського метзаводу і вугілля", - розповів журналістам один із співробітників "Укрзалізниці". За його словами за добу в обидва боки може проходити до 20 ешелонів з вантажами. Він також зазначив, що, наприклад, метал Алчевського металургійного комбінату відразу йде на Чоп дочірнім підприємствам ІСД.

У той же час, деякі співробітники "Укрзалізниці" відмовлялися давати інформацію, посилаючись на заборону начальства. "Сказали не влазити нікуди", - зазначила співробітниця, яка є черговою по станції.

Керівник Луганської ВЦА Георгій Тука не дав коментар щодо цього "явища". У Луганській ВЦА сказали, що вона (ВЦА) не має ніякого впливу на цю ситуацію, оскільки всі рішення приймаються в Координаційному штабі АТО, який знаходиться в Краматорську.

Відмовилися від коментарів і в київському офісі ІСД, який є власником Алчевського меткомбінату.

"ІСД на 75% контролює російський "Внешторгекономбанк", який знаходиться в списку санкцій США і Європи, але це аж ніяк не заважає українській владі перешкоджати роботі його підприємств в Україні", - роблять висновок журналісти "Громадського".

"Після того, як ми пройдемо Конгрес": Зеленський заявив, що Україна наближається до підписання "важливого договору" зі США

субота, 20 квітень 2024, 18:29

У травні або червні Україна може підписати договір про гарантії безпеки зі Сполученими Штатами. Про це президент України Володимир Зеленський заявив бразильським журналістам в інтерв’ю, відео якого пресслужба глави держави опублікувала 20 квітня, перед...

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...