Останні фашисти Європи: Гаазький трибунал прийняв на розгляд доповідь про військові злочини РФ на Донбасі

Автором доповіді стала депутат польського Сейму Малгожата Госевська.

Міжнародний трибунал в Гаазі. Ілюстрація:ukranews.com

Міжнародний суд в Гаазі прийняв на розгляд доповідь депутата польського Сейму Малгожати Госевської про військові злочини влади Російської Федерації, військовослужбовців і найманців РФ на Донбасі. Про це повідомляє Новая газета, інформують Патріоти України.

Відповідний документ може лягти в основу трибуналу, на встановленні якого наполягає Україна і ряд світових країн.

Вперше доповідь була опублікована ще в кінці минулого року, проте широку увагу привернула лише зараз - через інтерес, проявлений в Гаазі.

У доповіді Госевська описує зустрічі зі свідками страт і жертвами тортур, які записувалися під час її поїздок по Донбасу в 2014 році.

На 157 сторінках документа також містяться "розстрільні накази", підписані особисто екс-ватажком так званої "армії Новоросії" Ігорем Гіркіним-Стрєлковим.

Копії цих наказів з'явилися в мережі ще влітку 2014 року, відразу після відступу "головкому Новоросії" зі Слов'янська. Але про важливість цих документів в Гаазі заговорили лише після ознайомлення з доповіддю Госевської.

Справжність "розстрільних наказів" побічно підтверджував і сам Гіркин - в травні 2014 року він заявив про розстріл Дмитра Славова і Миколи Лук'янова "за мародерство, озброєний грабіж, викрадення людини, залишення бойових позицій".

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...