​Остання спроба повернути республіку до ідеалів Ататюрка? Стало відомо, хто поставив все на карту і очолив заколотом військових проти Ердогана

Головним керівником турецьких путчистів був екс-головком ВПС країни Озтюрк, член вищої військової ради і колишній командувач військово-повітряними силами країни. Старому генералу залишалося служити всього місяць до почесної відставки.
генерал Акин Озтюрк

Агентство Dogan передбачає, що генерал Акин Озтюрк координував дії заколотників в ніч з 15-го на 16 липня, зазначають Патріоти України.

Імовірно, саме за його командою близько 22.00 15 липня посвячені в змову офіцери підняли в повітря бойові літаки і вертольоти для взяття під контроль повітряного простіру над Анкарою і Стамбулом.

Вертоліт цієї бази, мабуть, завдав удару по штаб-квартирах поліції і розвідки в столиці. Командир військово-повітряної бази близько Анкари був узятий бунтівниками в заручники. Як вважають співрозмовники агентства, безпосередню участь в повітряній операції брав син Озтюрка.

Однак не всі авіабази країни перебували під контролем повсталих. Винищувач F-16 був піднятий в повітря за наказом президента Реджепа Ердогана, пілот отримав наказ стріляти на поразку. Близько 1.30 ночі винищувач збив один з вертольотів над Анкарою.

Відносно генерала Озтюрка відкрито кримінальну справу. Про його місцезнаходження агентству невідомо. Пізно ввечері 15 липня прем'єр-міністр Туреччини Біналі Їлдирим повідомив про спробу військового перевороту.

Після цього офіцери турецького Генштабу заявили по ТБ про перехід влади в руки військових.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган закликав громадян Туреччини виходити на вулиці на підтримку законної влади.

Пізніше розвідка Туреччини повідомила, що переворот в країні подолано. Силовики затримали майже 3 тис. офіцерів, які взяли участь в заколоті.

"Ми не збираємося": У ЗСУ відповіли на чутки про відведення з фронту танків Abrams

неділя, 28 квітень 2024, 10:56

У Збройних силах України спростували чутки про відведення американських танків Abrams з фронту. У війську зазначили що не мають наміру ховати від окупантів те, що "зазвичай примушує ховатися їх самих". Про це заявили бійці 47-ї окремої механізованої б...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...