Останнє слово за Києвом: Сурков і Нуланд уже домовилися про взаємні поступки по Україні, - американська розвідка

Україну хочуть змусити призначити вибори на Донбасі і внести поправки до Конституції.

Нуланд і Сурков домовилися про взаємні поступки по Донбасу.Ілюстрація:www.pravda.com.ua

Аналітики вважають, що Сполучені Штати Америки, в особі представника Держдепартаменту Вікторії Нуланд, і Росія, в особі Владислава Суркова, домовилися про взаємні поступки: Вашингтон запропонував послабити санкції відносно Росії, а також натиснути на Київ з метою виконання ним політичної частини Мінських угод, натомість зажадав певних кроків від Москви. Про це йдеться в доповіді американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

Україну хочуть змусити призначити вибори на Донбасі і внести поправки до Конституції, і про свій намір, судячи з усього, вже повідомили терористів.

"Слід визнати факт, що зустріч Нуланд-Сурков збіглася з подіями, які можна прийняти як сигнали з боку РФ і Заходу про бажання вийти з нинішньої патової ситуації у виконанні Мінських домовленостей", - сказано в документі.

Аналітики згадали не тільки зустріч Суркова і Нуланд, але і призначення главою російської делегації в Мінську Бориса Гризлова, а також останні заклики лідерів країн Євросоюзу до того, що Київ має виконати свою частину зобов'язань по Мінську-2.

"Зокрема, в останні дні більш активно говорилося про необхідність прийняття українською владою поправок до Конституції, які нададуть більше автономії регіону, який нині перебуває під контролем сепаратистів", - зазначили в Stratfor.

На думку американських аналітиків, бажання Росії йти на поступки по Донбасу пов'язано зі складною економічною ситуацією в країні.

"Обмежувальні заходи, введені відносно РФ з боку США і Євросоюзу, не так сильно впливають на спад російської економіки, як низькі ціни на нафту. Разом з тим, їх скасування в сформованій ситуації буде дуже важливим кроком для Кремля, який зіткнувся з проблемою скорочення бюджету, збільшенням дефіциту і нестабільністю рубля.

Ця ситуація може бути головним чинником, який призвів до збільшення дипломатичної активності між РФ і США. Особливо на тлі позицій Німеччини та Італії, які бажають якнайскоріше закінчити конфлікт біля кордонів Євросоюзу і скасувати санкції проти Москви, які шкодять їх власним економікам", - йдеться в документі.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...