Путін бореться за своє виживання: Приватна розвідка США Stratfor пророкує падіння авторитарного режиму в РФ

Росія приречена багаторазово повторювати одні й ті ж фази історичного циклу і зараз вступає в фазу крихкості держави, що передує розпаду і хаосу.

Падіння СРСР. Фото: Фотохронограф.

Президенту Росії Володимиру Путіну доведеться боротися за виживання свого режиму, який опинився під потужним пресом санкцій Заходу. Про це заявила в своєму прогнозі експерт по Євразії та країнах колишнього СРСР американської приватної розвідувальної компанії Stratfor Лорен Гудріч, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання "Открытая Россия".

За словами експерта, військова агресія проти України, бойові дії в Сирії, протистояння з Заходом - все це в значній мірі послабило РФ.

"Це не означає, що Росія зараз на межі колапсу. Але вона вступає в наступну фазу свого історичного циклу - ту, в якій держава надзвичайно вразлива і в той же час все більш агресивна. Путіну доведеться не діяти з позиції сили, а боротися за виживання. Ще якийсь час Росія може без певного плану утримуватися в нинішньому проміжному стані, але в кінцевому рахунку логіка циклу запанує і почнеться наступна фаза трансформації держави ", - зазначає Гудріч.

Експерт підкреслила, що Росія приречена багаторазово повторювати одні й ті ж фази історичного циклу і зараз вступає в фазу крихкості держави, що передує розпаду і хаосу.

"Не дивлячись на всю популярність Путіна, його правління починає виявляти ознаки слабкості: посилюються загрози стабільності і міжнародного впливу Росії. Схоже, вічне коло, по якому рухається Росія, все ще не розірвано. У 2014 році Росія пережила кілька серйозних ударів. Спочатку проросійське керівництво в Україні було повалено в результаті повстання, і в Києві прийшли до влади відверто прозахідні сили. Москва намагалася налаштувати українців проти того, що вона оголосила переворотом, підтримуваним Заходом, але її спроби лише виявили межі російського впливу. Зараз він обмежений невеликою смужкою землі на сході України, що утримується проросійськими бунтівниками", - заявила експерт.

"Дії Росії в східній частині України об'єднали Євросоюз і США, які ввели економічні санкції проти країни і персонально проти деяких її громадян. Тим часом обрушено ціни на нафту - від тризначних сум в середині 2014 року до сорока з чимось доларів за барель зараз. Через поєднання цих двох чинників іноземні інвестиції в Росію в 2014 році впали на 50%, а в наступному році - майже до нуля. Російський рубль в 2014 році втратив 40% своєї вартості і залишався волатильним протягом наступного року. Капітал ринувся з країни: в 2014 році його відтік склав $160 млрд, в наступному році - ще $85 млрд. Економічні проблеми вдарили по населенню Росії: у чверті росіян зменшилася зарплата, а 15% втратили роботу. Середній рівень зарплати впав до $450 в місяць - менше, ніж в Китаї, Румунії та Сербії", - сказано в тексті.

Гудріч акцентувала увагу на тому, що в 2016 році росіяни в середньому витрачають на їжу половину своїх доходів. "І більше половини населення країни вважає, що в найближчі роки їх економічне становище тільки погіршиться", - додалаавтор.

"Нинішня рецесія в Росії відрізняється від економічної кризи 2008-2009 років, яка була невід'ємною частиною світової фінансової кризи. Ця рецесія пов'язана з політичними проблемами в Україні і протистоянням Росії і Заходу. Росія опинилася в ізоляції на міжнародній арені. В останні два роки Кремлю кілька раз вдавалося домогтися підтримки всередині країни за допомогою анексії Криму та інтервенції в Сирії, але подібні дії можуть викликати лише короткочасний підйом патріотизму.

Економічна і міжнародна кризи стають тягарем для путінського правління і змушують російського лідера поводитися все більш авторитарно", - зазначила автор.

Гудріч порівняла Путіна з царем Іваном Грозним, який до кінця свого правління перетворився на жорстокого тирана. "Путіну загрожує така ж доля. Перед ним стоять такі проблеми існують, і скоро йому доведеться вирішувати, як зберегти свою владу, підтримати стабільність і захистити кордони Росії", - наголошується в тексті.

У публікації сказано, що зі зменшенням доходів політична, силова та бізнес-еліта, яка складає російське керівництво, прагне захоплювати активи і владу. Раніше Путін міг тримати це під контролем, але в останні два роки опір еліти посилився, що призвело до падіння деяких з наймогутніших людей в країні. "Путіна все більше турбує, що ці лідери, які втратили владу, об'єднаються проти нього. Він оточує себе лояльними людьми, які самі по собі не мають влади", - сказано в статті.

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...