Останній "подвиг" Шокіна: З ГПУ звільнили всіх, хто займався "діамантовими прокурорами"

І слідчих, і прокурорів, які розслідували справу Корнійця і Шапакіна, вивели поза штат, Управління з розслідування кримінальних проваджень та Відділ процесуального керівництва ліквідовані.

Олександр Корнієць. Ілюстрація:www.informator.news

З Генеральної прокуратури України звільнили прокурорів і слідчих, які займаються справою так званих "діамантових прокурорів". Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомило джерело в Генпрокуратурі, зазначають Патріоти України.

"У підпорядкуванні Каська (заступника генерального прокурора Віталія Каська, який подав рапорт про відставку - ред.) було Управління з розслідування кримінальних проваджень щодо працівників прокуратури, в якому працювало 10 чоловік: сім слідчих і три керівники.

Також був Відділ процесуального керівництва, який складався з п'яти прокурорів. Всіх, хто брав участь в розслідуванні справи щодо Корнійця, звільнили. Всі - і слідчі, і прокурори, - були виведені за штат, Управління з розслідування кримінальних проваджень та Відділ процесуального керівництва ліквідовані", - повідомив обізнаний співрозмовник.

Як свідчить джерело агентства, 5 лютого Корнієць був повідомлений про підозру у привласненні сміттєвого бізнесу - компанії "Ніколсан". І в той же день Управління з розслідування кримінальних проваджень щодо працівників прокуратури було ліквідовано наказом генпрокурора Віктора Шокіна. Крім того, вже 10 лютого було ліквідовано Відділ процесуального керівництва.

За словами джерела, після ліквідації управління та відділу на свою посаду перепризначено були лише ті працівники, які не мали відношення до розслідування кримінальної справи щодо заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна.

"Зі слідчих перепризначено були лише троє з семи чоловік. Ті, які не брали участі у справі з Корнійцем. З прокурорів перепризначений був лише один прокурор, який теж недавно влаштувався на роботу і не брав участі в розслідуванні цієї справи", - розповів співрозмовник.

За словами співрозмовника агентства, після ліквідації підрозділів слідчі і прокурори повинні були бути працевлаштовані в Генінспекцію Генпрокуратури, однак їх рапорти про призначення відмовляються підписувати.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...