Останній сигнал для агресора: Якщо Путін перейде кордон, він зіткнеться з НАТО, - генерал США

У НАТО відзначили "ракетний потенціал великої дальності" у РФ, висловивши переконання, що Альянс має бути в східній Європі для стримування експансії РФ​.

Філіп Брідлав. Фото:zn.ua

Російський президент Володимир Путін в останні п'ять років багато інвестував в армію, створив потужні збройні сили, і перевірив їх в бойових діях в Сирії і в Донбасі. Про це заявив командувач сил НАТО в Європі Філіп Брідлав в інтерв'ю естонському каналу ERR, передають Патріоти України з посиланням на службу ВВС.

Представник Альянсу зазначив "потужний ракетний потенціал великої дальності" у російських військ, висловивши переконання, що сили НАТО повинні бути присутніми в східній Європі і країнах Балтії, щоб стримати експансію РФ. За словами Брідлава, НАТО необхідно "пильно стежити" за діями Росії, оскільки Путін продовжує інвестувати в армію і нарощувати потенціал.

"Якщо Путін подивиться через кордон, він зрозуміє, що це НАТО, а не просто та чи інша країна, якщо він перейде кордон, то він зіткнеться з Альянсом", - пояснив він.

Поки що, за словами Брідлава, остаточного рішення щодо нарощування військ НАТО в східноєвропейському регіоні немає, хоча раніше заступник міністра оборони США Роберт Уорк заявив, що Пентагон має намір збільшити військову присутність США в Східній Європі. Зокрема, сюди буде поставлена важка бронетехніка і будуть розміщені 4,2 тисячі військовослужбовців. Однак цей план ще повинен схвалити Конгрес США.

Нагадаємо, Росія остаточно вийшла з Договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ) у 2015 році, проте Кремль продовжує вважати, що нарощування військової присутності НАТО в Східній Європі "суперечить" його договорами з Альянсом.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...